Politică

Ajutorul de 3 milioane euro pentru disponibilizaţii Nokia de la Jucu a fost aprobat

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/12/03-inchidere fabrica nokia jucu _sc_ 02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Sprijinul financiar european pentru reconversia profesională a persoanelor disponibilizate după închiderea Nokia din Jucu a fost aprobat de Parlamentul European.</strong>

Consiliul European a avizat favorabil, în urmă cu câteva săptămâni, cererea de acordare a unui sprijin financiar pentru muncitorii disponibilizaţi de la fabrica Nokia din Jucu. Potrivit conducerii PDL Cluj, după nici o lună, plenul Parlamentului European a votat, cu majoritate de voturi, acest proiect legislativ.

„Reiterăm faptul că, sprijinul financiar privind reconversia profesională pentru cei aproximativ 3.300 de persoane disponibilizate în urma plecării firmei Nokia din judeţul Cluj, precum şi a firmelor partenere este de circa 3 milioane de euro, bani care vor veni în judeţul Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al PDL Cluj.


Potrivit conducerii PDL, „acest lucru demonstrează încă o dată faptul că, Guvernul condus de Emil Boc s-a preocupat îndeaproape de situaţia dificilă în care s-au aflat muncitorii disponibilizaţi de la Jucu, comparativ cu actualul guvern care, demonstrează în fiecare zi incompetenţa şi dezinteresul faţă de comunităţile locale din România. Aceasta este dovada clară a unei guvernări responsabile, cu oameni care au ştiut să îşi asume şi să îşi respecte angajamentele asumate în faţa oficialilor europeni, iar roadele eforturilor depuse, de multe ori contestate, acum îşi produc efectele în mai toate domeniile de activitate”.

Potrivit conducerii PDL Cluj, USL a provocat instabilitate în ultimele şase luni de guvernare, „preocupaţi fiind în mod constant de interesele de partid şi o guvernare care a avut ca priorităţi strict agenda cetăţeanului. Ne-am fi dorit ca în ultimele şase luni să asistăm şi din partea guvernării USL la un minim demers de promovare în cadrul instituţiilor europene, a unor proiecte asemănătoare, în favoarea cetăţenilor României”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter