Politică

M.-R. Ungureanu preferă întâlnirile informale

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/11/06-ungureanu.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Candidatul ARD a avut sâmbătă seară o întâlnire cu reprezentanţii presei arădene, la o cafenea din centrul oraşului.</strong></p>

Mihai-Răzvan Ungureanu, care candidează din partea ARD pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 1 din municipiul reşedinţă de judeţ, a avut sâmbătă seară o întâlnire neconvenţională cu reprezentanţii presei arădene, la o cafenea din centrul oraşului.

În cursul discuţiilor purtate de-a lungul a mai bine de două ore au fost abordate o serie de subiecte legate de judeţul Arad, de Regiunea de Dezvoltare Vest, de economia şi politica românească, de politică internaţională.
Una dintre întrebările care i-au fost adresate cu această ocazie lui Ungureanu a fost legată de traseismul politic, copreşedintele ARD condamnând atitudinea celor care au făcut şi fac asta.
„Schimbarea afilierii de partid este un gest de crasă indiferenţă faţă de cei care au votat parlamentarul respectiv. Nu mi se pare normal ca acest gen de traseism să fie prezent în Parlament. (...) Să uităm că am şi cicatrici politice de pe urma acestei migraţii. Deci, nu am cum să fiu partenerul unui comportament de acest gen”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.
Răspunzând la o altă întrebare ce i-a fost adresată, el a spus că, în opinia sa, campania electorală se bazează, în primul şi în primul rând, pe contactul nemijlocit cu arădenii, potenţial electoral şi potenţial votanţi ai săi pentru poziţia de senator.
„Cred cel mai mult în contactul direct cu oamenii şi mai ales cu categoriile profesionale reprezentate în Arad. Motiv pentru care urmează să mă văd cu medici, cu profesori, cu slujitori ai bisericii, ceea ce mi se pare corect şi normal”, a precizat Ungureanu.

Ungureanu și-ar putea cumpăra casă în Arad

Întrebat de ziarişti cum agreează familia sa faptul că va candida în Arad, el a răspuns că soţia sa înţelege situaţia.
„Eu sunt însă acela care regret faptul că şi acum stau mult mai puţin decât mi-aş dori cu fetiţa mea şi cu soţia. De aceea, pe durata campaniei electorale intenţionez să închiriez o locuinţă - doar nu voi sta tot la hotel -, iar dacă voi câştiga mandatul de senator, voi căuta o casă pe care să o cumpăr, pentru a-mi putea aduce familia la Arad”, a spus Ungureanu.
Nu în ultimul rând, el a prezentat câteva din „pretenţiile” pe care le-ar avea în calitate de alegător din partea candidatului său.
„În primul rând i-aş cere să îmi fie loial - mie, alegătorului care l-a votat. I-aş cere să fie vizionar, nu să se substituie autorităţii locale, care îşi are rostul ei. Şi i-aş cere, de asemenea, să fie vizionar şi să înţeleagă că pentru probleme de interes naţional nu apartenenţa de partid contează. Şi i-aş mai cere să fie etic, pentru că în momentul în care eşti membru al Parlamentului, respecţi democraţia, respecţi statul de drept şi eşti etic, adică te comporţi la înălţimea funcţiei de reprezentare”, a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.
La întâlnirea cu jurnaliştii, alături de Mihai-Răzvan Ungureanu s-a aflat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter