Politică

Adrian Papahagi: „USL e pe cale de a deveni Partid-Stat”

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/06/07-adrian-papahagi.jpg" border="0" style="float: left; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />În discursul de lansare a candidaților ARD, Papahagi a apreciat că „administrația a ajuns dușmanul întreprinzătorilor și contribuabililor”.</strong></p>

Discursul clujeanului Adrian Papahagi la lansarea candidaţilor Alianţei România dreaptă a fost primit cu aplauze şi ovaţii de către participanţi. monitorulcj.ro vă prezintă discursul integral al candidatului clujean la Colegiul 1 Camera Deputaților:

„Vorba comuniştilor: Puţini am fost, mulţi am rămas! Eram puţini, eram deprimaţi, eram dezbinaţi, eram debusolaţi după căderea Guvernului Ungureanu. Eram la fel de debusolaţi după alegerile locale. Trădătorii părăseau barca, duşmanii ne cântau prohodul, presa ne diseca neputinţa. Însă iată, astăzi, priviţi în sala aceasta: suntem mulţi, tot mai mulţi, dragi prieteni! Veterani politici şi forţe proaspete, partide vechi şi partide noi, suntem sprijiniţi de sufletul, de suflul civic, de inima României drepte şi europene!


Redescopăr astăzi, alături de voi, entuziasmul, redescopăr credinţa victoriei! Însă să nu ne amăgim: lupta care ne aşteaptă e mare, ceasul e grav, iar ameninţarea pentru România Europeană e grozavă. În loc să se asaneze, viaţa politică românească s‑a degradat ca niciodată. Minciuna, incompetenţa, iresponsabilitatea domină cel mai slab guvern al României de la Dăscălescu încoace.

Calomnia şi dezinformarea au ajuns stăpânele presei, administraţia a ajuns duşmanul întreprinzătorilor şi contribuabililor, onoarea, meritul, valorile au devenit biete arhaisme. Pretutindeni asistăm la un meci murdar, la un măcel generalizat, la o bălăcăreală nesfârşită în mocirla abjecţiei morale. Sprijinită pe braţul abuzului, promovată de antenele propagandei mincinoase, USL‑ul, această Uniune Struţo‑Cămilă‑Social‑Liberală, este pe cale să devină partidul‑stat. Leviathanul conceput de Iliescu şi Năstase este adus astăzi la viaţă de doctoranzii şi discipolii primul deţinut de drept al ţării.


Dragi prieteni, uitaţi‑vă mai bine la acest USL, formată din alianţă de centru‑dreapta şi una de centru‑stânga: USL îşi propune, de fapt, să ocupe tot spectrul politic – dreapta, stânga, centru, tot. Să elimine opoziţia, să sufoce alternativa, să devină partidul‑stat. Să nu ne minţim nicio clipă: USL‑ul nu este doar un adversar politic, este un bloc totalitar cu un program transparent: sufocarea opoziţiei, confiscarea statului de drept, aservirea justiţiei, izolarea României în Europa. Mai are cineva îndoieli că USL este un pericol la adresa democraţiei? Eu unul nu!

Iată de ce, alături de veterani ai luptei politice, m‑am angajat şi eu în această luptă. Ne‑am opus cu toţii şi cu succes – spun eu – fărădelegii puse la cale astă vară. Alături de preşedinte, sprijiniţi de prietenii şi partenerii noştri din Europa, am reuşit să apărăm instituţiile statului. Dar nu a fost decât prima repriză. Ce n‑am putut apăra se dezintegrează astăzi sub ochii noştri. Vă rog priviţi doar la Institutul Cultural Român, priviţi la opera lui Horia Roman Patapievici, priviţi la opera intelectualilor de dreapta, priviţi cum este batjocorită şi distrusă în fiecare zi. Am ieşit astăzi din defensivă. Gata, în acest moment, a venit ziua să trecem la atac. A sosit ziua să propunem punct cu punct alternativa, a sosit clipa să propunem candidaţi buni, credibili, integri, trecuţi prin sita etică severă. Şi de Monica Macovei, eu nu mă îndoiesc în această zi!


Am asigurat şi există în aceste plicuri un program economic pentru clasa de mijloc, pentru întreprinzători, pentru cei care gândesc, pentru cei care crează, pentru cei care produc şi care, până la urmă, chiar duc pe umeri întreagă această ţară. Vrem să revigorăm investiţiile, vrem să scădem povara asupra muncii, vrem să reducem birocraţia şi vom pune bazele prosperităţii. Vrem, în primul rând, să redescoperim virtutea creştină a solidarităţii cu cei aflaţi realmente, nu doar fictiv, în nevoi, nu perversiunea asistenţei generalizate, a mitei electorale, a deresponsabilizării şi infantilizării naţiunii. Vrem să readucem şi o spunea atât de emoţionant în scrisoare acel tânăr din Noua Republică, vrem să readucem meritul în învăţământ, vrem să scăpăm odată de impostură şi de plagiate şi de ticăloşie în învăţământul superior. Vrem să readucem meritul în administraţie, diplomaţie. Destul au fost promovate doar clicile şi clientelele ale unora şi ale altora şi, din păcate, chiar şi ale noastre, în trecut!

Aş vrea să reinventăm dialogul cu toţi românii, să vorbim fiecăruia pe limba lui, să vorbim cu cei urgisiţi de secetă la sate, cu cei afectaţi de şomaj la oraşe, să vorbim cu tinerii care pleacă pe capete în străinătate şi cu bătrânii care suferă de nimeni ştiuţi. Să vorbim cu întreprinzătorii împovăraţi şi hăituiţi, hărţuiţi de o administraţie discreţionară, să vorbim cu cei înglodaţi în datorii, care nu mai văd speranţa zilei de mâine, să vorbim, dragi prieteni, fiecăruia pe limba lui, cu înţelegere, cu fermitate, fără încrâncenare şi cu dăruire. Să nu minţim, mai ales, în această campanie, să nu promitem ce nu se poate!


Dragi prieteni. Încă o dată spun: astăzi am creat alternativa României drepte la domnia fărădelegii şi irepsonabilităţii şi nu mă tem de cuvintele tari! Am creat alternativa României europene la deriva ţării spre zona gri a Europei, la belarusizarea şi ucrainizarea României. Am creat alternativa României de dreapta pentru a ne opune acestei stângi comuniste omniprezente, monolitice, pentru a oferi un program clasei de mijloc, întreprinzătorilor, tuturor celor liberi şi puternici, pentru ca prin prosperitatea lor să putem fi cu adevărat solidari cu cei aflaţi în nevoi.

Am creat astăzi. dragi prieteni, alternativa democratică la conglomeratul totalitar al USL. Şi, orice ar zice oricine, sunteţi singura forţă autentică a dreptei şi sunt convins şi v‑o cer astăzi să rămânem uniţi pe termen lung, nu pentru o lună, nu pentru două luni, nu pentru un an, ci pentru a reconstrui România pe temeiul dreptei. Avem totul de câştigat din această unire şi nimic de pierdut. Şi, mai ales, mai vreau un lucru: să rămânem imuni la populism, să încercăm să fim responsabili şi ziditori, să punem valorile înaintea interesului, să punem ţara şi oamenii înaintea partidelor noastre. Noi ştim un lucru şi eu spun asta asta ca creştin democrat: România are un suflet creştin, România are un popor matur, nu numai o populaţie uşor de manipulat prin antenele Securităţii.


Sus inima, români, sus inima prieteni, sus inimile colegi!“

Ultimele Stiri
abonare newsletter