Politică

Tişe: „Proiecte importante pentru clujeni, trecute pe linie moartă“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/04/03 alin tise.jpg" border="0" align="right" />Actuala guvernare socialisto-liberală pare decisă a distruge tot ceea ce s-a construit în ultimii ani, atrage atenţia, pe blogul său, democrat liberalul Alin Tişe.</strong>


Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj subliniază faptul că, în momentul de faţă, proiecte importante derulate în anumite zone sunt trecute pe linie moartă doar pentru că au fost „iniţiate de alţii, cu altă culoare politică“.
Astfel, arată Tişe, zilele trecute, „aşa zisul Guvern socialisto-liberal“ a luat o decizie cel puţin discutabilă: a scos Clujul din lista polilor de prim rang, ceea ce înseamnă că investitorii interesaţi de zona noastră nu vor avea acces la fondurile guvernamentale în cazul în care decid să deruleze investiţia la Cluj. „Potrivit unei decizii de zilele acestea a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se prevede acordarea pentru investitori a unui sprijin de 35% din valoarea unui proiect, însă fondurile vor fi acordate şi în funcţie de rangul polului de dezvoltare unde va fi realizată investiţia, iar Clujul nu figureaza printre polii de prim rang, deşi aici există mai multe parcuri industriale, şi de stat şi private, în care funcţionează deja firme de prestigiu…“, spune Tişe.
Au uitat de promisiunile făcute
Pentru aceasta, Alin Tişe cere explicaţii reprezentanţilor administraţiei locale, mai exact preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, prefectului judeţului, Gheorghe Vuşcan şi totodată, reprezentanţilor USL, „atât de vocali în campanie în promisiunile făcute clujenilor“. „Cum explică această stare de lucruri…?. Să înţeleg că vocea lor nu e auzită sau băgată în seamă la Bucureşti, fiind mai puternic glasul celor din Teleorman, Vaslui, Dolj sau Buzău? Să intre din nou Clujul într-o perioadă de izolare şi ignorare de către Bucureşti, aşa cum a mai fost, nemeritat, atâţia ani? Să nu conteze tot ceea ce au făcut clujenii prin truda lor toţi anii aceştia?“, spune Tişe. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean conchide astfel că se risipeşte tot ce s-a construit şi s-a adunat pentru clujeni în ultimii ani. „Se minimalizeză argumentele noastre, suntem trataţi din nou ca cetăţeni de mâna a doua. E trist şi dureros acest mod de a împlini actul de guvernare. Este la fel de trist şi dureros faptul că socialisto-liberalii clujeni nu au făcut nimic, dar absolut nimic, pentru a-i păstra Clujului locul pe care acesta singur şi l-a câştigat şi pe care îl merită cu prisosinţă. Din păcate, realitatea ultimilor luni de guvernare socialisto-liberală le-a adus clujenilor doar nemeritata aşezare într-un nou index al ruşinii guvernamentale!“, subliniază Alin Tişe.  


Ultimele Stiri
abonare newsletter