Politică

Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/07_iulie/10/cepoi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie.


„În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii", se precizează într-un comunicat de Ministerul Sănătăţii.

Pentru perioada următoare, toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat, se mai precizează în comunicat.


Potrivit sursei citate, Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.


Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

abonare newsletter