Politică

Deputaţii dezbat astăzi moţiunea pe educaţie

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/24/07-ecaterina-andronescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează astăzi, moţiunea simplă „Brambureala din educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar“, iniţiată de Partidul Democrat Liberal.</strong>

Tot astăzi, democrat liberalii vor depune, la acelaşi for legislativ, cea de-a doua moţiune simplă, de data aceasta pe agricultură.

Moţiunea simplă pe Educaţie în care PDL cere demisiile premierului Victor Ponta şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost semnată de 63 de parlamentari democrat-liberali. Prin moţiune, PDL solicită mai multe măsuri prin care susţine că se poate redresa situaţia din Educaţie: renunţarea la bacalaureatul profesional pentru 2013 şi continuarea învăţământului profesional; renunţarea la ideea mutării clasei pregătitoare obligatorii de la şcoli la grădiniţe; depolitizarea organismelor care se ocupă de etica universitară şi de verificarea titlurilor universitare; renunţarea la numirea politică a directorilor de şcoli; retragerea de către ministrul Educaţiei a titlului de doctor deţinut „în mod nemeritat“ de premierul Victor Ponta; demisia premierului şi a ministrului Educaţiei.


Vă reamintim că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a subliniat, săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, faptul că moţiunea simplă pe educaţie depusă de PDL, la Camera Deputaţilor, este un demers democratic care îi va oferi şansa de a explica ce se întâmplă în sistemul de învăţământ.

Moţiunea simplă pe agricultură pe care PDL o va depune astăzi la Camera Deputaţilor se intitulează „Dăunătorii USL distrug agricultura“. În textul moţiunii, PDL acuză actuala guvernare că nu a respectat o serie de promisiuni făcute fermierilor, nu a procedat la restructurarea ministerului Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole, potrivit prezentării făcute de deputatul Adrian Rădulescu, preşedintele Comisiei de agricultură din Cameră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter