Politică

Emil Boc spune că va păstra legătura cu Sorin Apostu

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/04%20emil%20boc1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis vineri punerea în libertate a fostului primar.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că decizia de eliberare a fostului primar democrat-liberal al oraşului, Sorin Apostu, este una normală şi că va păstra legătura cu acesta.


„Decizia Înalte Curți de Casație și Justiție este firească pentru că regula derulării unui proces este în stare de libertate şi nu în stare de arest. Excepţia trebuie să fie arestul, şi acest arest într-o durată rezonabilă de timp, iar aici cred că s-a depăşit durata prevăzută de Constituţie de şase luni de zile. Eu cred că decizia instanţei este perfect justificată şi, la fel ca orice om care se află în faţa unei instanţe de judecată, beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie până la rămânerea definitivă a unei sentinţe judecătoreşti. Şi înainte şi acum, fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi sunt convins că şi-o va apăra în faţa instanţei de judecată”, a menţionat Emil Boc, care a participat, sâmbătă, la Ziua recoltei.

Acesta a mai spus că va „păstra relaţia cu fostul primar al Clujului” şi că îl va invita pe Sorin Apostu la o întâlnire la primăria clujeană, deoarece fostul primar „a avut o contribuţie fundamentală la dezvoltarea Clujului”.


Apostu, pus în libertate vineri

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri recursul fostului primar de Cluj-Napoca Sorin Apostu, la decizia Curţii de Apel Târgu Mureş care a respins, pe 21 septembrie, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de apărătorii acestuia la termenul din 17 septembrie. În urma deciziei ÎCCJ, Apostu a fost eliberat din arest, urmând să fie judecat în libertate.


„Eliberarea este firească după o detenţie de 10 luni şi jumătate, dincolo de împrejurarea că temeiurile care au stat la baza măsurii sunt inexistente; cercetarea judecătorească nu a prezentat fapte materiale în stare să justifice o asemenea măsură”, a declarat avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ.

Fostul primar Sorin Apostu este acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.


„În cursul anilor 2009 - 2011, în schimbul încheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar”, precizează DNA. În sarcina lui Sorin Apostu s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter