Politică

ARD s-a lansat oficial în lupta pentru parlamentare

<p /><strong /><img src="documente/stories/09_septembrie/22_ziua/06%20mihail%20hardau%20alegeri%20organizatia%20de%20tineret%20pdl%20cluj%20tdl%20rp%2007.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Alianţa România Dreaptă s-a lansat oficial, sâmbătă, ca alianţă electorală de centru-dreapta, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

 


Partidul Democrat Liberal, Partidul Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat sunt cele trei formaţiuni politice care alcătuiesc ARD.

Înaintea lansării ARD, au avut loc mai multe reuniuni ale forurilor de conducere ale PDL, dar şi ale celor de la Forţa Civică – Consiliul de Naţional de Coordonare al PDL şi Consiliul Naţional al PFC – în cadrul cărora s-a validat înfiinţarea Alianţei România Dreaptă. Mesajul transmis de liderii celor trei formaţiuni politice care alcătuiesc alianţa, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu a fost acela că România are „nevoie de normalitate“. Ziua lansării oficiale a ARD nu a fost însă lipsită de discuţii.


Hardău, supărat pe Papahagi

Surse din cadrul PDL au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, xă senatorul PDL de Cluj, Mihail Hărdău ar putea părăsi partidul şi candida în numele altei formaţiuni politice. Aceasta pentru că Hărdău este nemulţumit de faptul că că Adrian Papahagi va candida în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor ale Alianţei România Dreaptă (ARD), colegiu pe care l-ar fi vrutde fapt el. „Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor, pe listele Alianţei România Dreaptă. Papahagi este susţinut de Fundaţia Creştin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulţumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe acelaşi colegiu, şi îşi va găsi o altă opţiune, dacă situaţia nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiştii şi că vrea să câştige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi şi a-l trimite pe acesta la Paris, unde şi-a făcut studiile“, au declarat sursele citate. Mihail Hărdău ar fi susţinut că decizia Alianţei România Dreaptă de a-l susţine pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor este „o decizie strâmbă”, mai arată Mediafax. Mihail Hărdău îşi câştigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor.


Papahagi: „Hărdău nu este «apropitar» pe colegiu “

Discuţiile privind lupta pe Colegiul 1 au continuat şi duminică. Astfel, liderul Fundaţiei Creştin-Democrate, Adrian Papahagi şi-a exprimat convingerea că senatorul Mihail Hărdău va rămâne în PDL şi că nu va candida împotriva sa din partea altei formaţiuni. El a declarat, că totuşi Mihail Hărdău nu este „apropitar“ pe colegiul său, arată Agerpres. „Apreciez finele aluzii literare ale domnului profesor Hărdău, dar nu înţeleg referinţa de „apropitar„ a domniei sale la „colegiul său“. În ce mă priveşte, nu concurez pentru locul domniei sale în Senatul României, ci mi-am manifestat intenţia să candidez în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, unde Alianţa România Dreaptă nu are actualmente titular datorită migrării spre orizonturi mai roşii a domnului Mircia Giurgiu. În ce priveşte ameninţarea traseismului, nu cred că un vechi membru PDL ar fi dispus să ilustreze această urâtă practică şi să candideze din partea oricui. Sunt convins că domnul profesor Hărdău, pe care îl stimez, va rămâne un stâlp al PDL Cluj şi al dreptei româneşti, aşa cum ştiu că înnoirea clasei politice şi schimbul de generaţii sunt dorite de electorat şi de Alianţa România Dreaptă“, a menţionat Adrian Papahagi.


Nici Hărdău nu s-a lăsat mai prejos. Democrat liberalul a precizat, la rândul său, că dacă vor rămâne aşa lucrurile, el va candida împotriva lui Adrian Papahagi, indiferent din partea cui. „Ca principiu, eu nu-s de acord sub nici o formă ca pe colegiul meu să vină Agamiţă Dandanache. Nu vreau eu să candidez neapărat. Indiferent cine e, nu vreau nici un Agamiţă Dandanache. Noi am mai avut Agamiţă Dandanache, care n-au mai rămas în partid. Consider că nu e în regulă ca o alianţă care se numeşte dreaptă să înceapă cu o problemă strâmbă. Asta-i tot. Deocamdată nu s-a luat nici o decizie, dar într-un grup mai restrâns am spus că nu-s de acord ca pe colegiul meu să vină oameni care n-au fost din PDL. Dacă rămâne candidatura dlui Papahagi, voi candida contra lui. N-are importanţă din partea cui“, a subliniat Mihail Hărdău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter