Politică

Indemnizaţia de creştere a copilului se majorează la 85%

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/03_martie/26/03-protest%20mame%20bebelusi%20carucioare%20prefectura%20rp%206.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 219 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 3 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012, Camera fiind for decizional.

Proiectul de lege mai prevede şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.


Totodată, proiectul de lege prevede flexibilizarea posibilităţilor de plată a beneficiarilor de ajutor social pentru cei care au de plătit taxe şi impozite locale, implicând flexibilizarea perioadei în care sunt obligaţi la plata acestor impozite şi taxe.

Proiectul de lege are caracter organic. Camera Deputaţilor este for decizional. Proiectul de lege urmează a fi trimis spre promulgare.


Tot ieri, premierul Victor Ponta a susţinut că există bani la bugetul de stat pentru majorarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 85% din venit.

„Din moment ce doamna ministru Câmpeanu a susţinut modificarea sunt convins că a avut o discuţie şi cu grupurile parlamentare şi cu Ministerul de Finanţe”, a declarat Ponta, la finalul şedinţei USL, întrebat dacă există bani la bugetul de stat care să susţină revenirea indemnizaţiilor pentru mame la 85% în contextul adoptării de Camera Deputaţilor a unui proiect în acest sens.

abonare newsletter