Politică

Monica Iacob Ridzi şi-a prezentat, în plenul Camerei, demisia din PDL

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/25/monica iacob radzi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Deputatul Monica Iacob Ridzi şi-a prezentat, marţi, în plenul Camerei, demisia din grupul parlamentar al PDL, ea precizând că va activa în continuare ca independent, informează Mediafax. </strong></p>

 


Ridzi a precizat că va continua să-i reprezinte în Parlament pe locuitorii din Valea Jiului, dar ca deputat independent. Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat, săptămâna trecută, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal, ea afirmând că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri". Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

Monica Iacob Ridzi a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Petroşani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul "2 Mai", dar în egală măsură a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia.


"Am înţeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac şi să-mi prezint argumentele exclusiv în faţa instanţei de judecată, şi nu pe la emisiuni ori în presă. Am înţeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta şi să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuţiilor pe care am cerut să le port şi în care aş fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aş fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abţinut de la a face declaraţii publice la adresa mea sau a familiei mele, în toţi aceşti ani, fără a avea minima decenţă să mă consulte, aş fi înţeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Şi astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Şi am ales Valea Jiului", a spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a adăugat că nu are nimic de reproşat celor din conducerea PDL.


Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.


În 2011, mai mulţi lideri democrat-liberali au apreciat că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.


Inclusiv preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Foto: facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter