Politică

PDL nu mai sesizează CCR în privinţa înlocuirii lui Anastase la şefia Camerei Deputaţilor

<p /><strong>Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda a declarat, luni, că BPN al PDL a decis să nu mai sesizeze CCR în cazul înlocuirii Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor, dar va merge până la capăt în ceea ce priveşte schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.</strong>

„În ceea ce priveşte contestaţiile cu privire la schimbarea şefilor Camerelor, (...) datorită şi regulamentului de funcţionare şi de organizare a Camerei, PDL a decis să nu depună contestaţie. Dar, la Senat, care are un regulament cu totul diferit, în care funcţia de preşedinte al Senatului este foarte bine protejată fiind al doilea om în stat, principial PDL va merge până la capăt demonstrând astfel că acest Guvern, această construcţie politică s-a folosit de acte neconstituţionale pentru a suspenda şi demite preşedintele ţării“, a precizat Cezar Preda, potrivit Agerpres.
Preda a explicat că „regulamentul Camerei Deputaţilor nu este la fel de asiguratoriu pentru funcţia de preşedinte cum este preşedintele Senatului României“.
„Şi atunci am decis să mergem în această direcţie şi vrem să vedem exact cum se va soluţiona principial această problemă pe care noi o considerăm în continuare neconstituţională. În ceea ce priveşte şi solicitarea de revocare a preşedintelui Camerei este şi decizia preşedintelui Camerei Deputaţilor care şi-a exprimat deja în faţa presei punctul domniei sale de vedere. Eu mă lupt principial pentru cineva, pentru o funcţie, cu condiţia ca şi persoana respectivă să dorească acest lucru“, a mai spus Cezar Preda.

abonare newsletter