Politică

Democrat liberalii clujeni îl acuză pe Ponta de incompetenţă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/20/05-mechel campia turzii linie de productie noua127_ag.jpg" border="0" align="right" />Reprezentanţii PDL Cluj îl critică pe Victor Ponta pentru declaraţiile făcute ieri, referitoare la situaţia de la Mechel Câmpia Turzii. </strong>

La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul i-a solicitat ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să prezinte o informare privind modul în care investitorii au respectat contractul de privatizare de la Mechel Câmpia Turzii. Totodată, Ponta i-a ironizat pe democrat liberali.
„Ştiu foarte bine situaţia de la Câmpia Turzii. Vreau să verificaţi cum şi-a respectat cumpărătorul angajamentele. Cred ca e un nou exemplu de succes între ghilimele, cum a fost şi Nokia. Au un talent extraordinar cei de la PDL de a anunţa „succesuri“ economice, după care să ne rămână nouă să reparăm necazurile. Vă rog să îmi faceţi rapid o informare“, a declarat Victor Ponta.

PDL Cluj: „ Ponta pune incompetenţa sa pe seama altora“

Astfel, democrat liberalii clujeni cer premierului, precum şi liderilor USL Cluj, să aplice soluţiile promise în campania electorală pentru păstrarea combinatului şi să îşi asume nepăsarea cu care au fost trataţi angajaţii acestei unităţi. În primul rând, ei îl atacă pe Ponta pentru întârzierea cu care a reacţionat, cerându-i doar astăzi (nota red. - miercuri) ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să verifice „rapid” modul în care investitorul rus şi-a respectat angajamentele asumate la privatizarea combinatului, în timp ce, în ultima lună, angajaţii unităţii au fost disponibilizaţi pe capete.
De asemenea, PDL Cluj atrage atenţia asuprea nerespectării promisiunilor făcute de cei de la USL, în campanie. „Îi reamintim domnului Victor Ponta faptul că, în luna mai a acestui an, s-a încheiat seria negocierilor între investitorii ruşi ai combinatului Mechel şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene (primarul Municipiului Câmpia Turzii - Ioan Vasinca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj - Alexandru Coroian), cât şi de la nivel central, Ioan Cristian Haiduc, reprezentantul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în urma cărora s-a găsit o soluţie comună, ca procedurile de disponibilizare să fie amânate pentru luna iulie.
Autorităţile şi-au luat atunci angajamentul de a face o cercetare amănunţită a pieţei şi de a organiza întâlniri cu potenţialii clienţi pentru a facilita relansarea producţiei în combinat şi implicit pentru menţinerea locurilor de muncă. Însă, după ajungerea la guvernare, precum şi preluarea puterii în forul judeţean, USL nu s-a preocupat să continue demersurile instituite de către PDL Cluj, în folosul combinatului şi a sutelor de angajaţi de la Mechel Cîmpia Turzii“, se arată într-un comunicat de presă.
Zilele trecute şi deputatul independent Mircia Giurgiu s-a adresat primului ministru al României pentru a-i aduce la cunoştinţă problema cu care se confruntă salariaţii de la Combinatul Mechel – Industria Sârmei Câmpia Turzii. Parlamentarul clujean a solicitat Guvernului României să facă public contractul de vânzare-cumpărare pentru a se vedea dacă au fost respectate clauzele contractuale de către cumpărător, „deoarece în mod normal, ar fi trebuit păstrate obiectul de activitate şi numărul de salariaţi, dar şi să fie alocate sume pentru investiţii care să ducă la dezvoltarea societăţii“.
Vă reamintim că, săptămâna trecută, peste 250 de persoane au manifestat în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, solicitând să nu fie închisă fabrica şi să fie păstrate locurile de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter