Politică

Directorul general şi cel economic de la Aeroportul Târgu Mureş au fost demişi pentru nereguli financiare

<p><strong><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/03-aeroport.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Directorul general al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş şi cel economic au fost demişi pentru nereguli financiare şi conduita faţă de funcţionarea aeroportului, informează Mediafax. </strong></p>

Directorul general al aeroportului, Ştefan Petru Runcan, şi cel economic, Mărioara Hang, au fost demişi, la recomandarea unei comisii de cercetare disciplinară înfiinţată după ce aceştia nu au pus la dispoziţia Consiliului de Administraţie documentele necesare pentru Şedinţa din 27 iulie.


Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Mihail Poruţiu a declarat că celor doi directori le erau suspendate contractele de muncă din luna august. Principalele motive ale demisiei sunt neregulile financiare depistate şi conduita faţă de funcţionarea aeroportului.

Din neregulile financiare amintitite s-a făcut referire la achiziţionarea unui degivror în anul 2008, cu suma de 930.000 de lei, care nu a funcţionat nici măcar o zi, la decontarea unor facturi la spa, plata a mii de bulbi de lalele şi panseluţe care apar ca fiind plantate în curtea aeroportului în noiembrie anul trecut, precum şi la încheierea unor contracte cu firme care nu au niciun angajat.


Conduita faţă de funcţionarea aeroportului se referă la "zecile de reclamaţii şi plângeri penale făcute de cei doi directori la adresele Ministerului Transporturilor şi Autorităţii Aeronautice Civile la Consiliul
Judeţean Mureş, Prefecturii Mureş, SPP şi chiar Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a mai declarat Mihail Poruţiu.

Cei doi directori pot să conteste decizia de desfacere a contractelor individuale de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter