Politică

Preda a cerut demisia lui Ponta în Parlamentul European

<p /><strong /><img src="documente/stories/08_august/12_ziua/cristian_preda2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Europarlamentarul PDL Cristian Preda a solicitat ieri în Parlamentul European demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Preda a arătat că „Domnul Ponta, acuzat de plagiat, nu a avut curajul de a veni aici pentru a răspunde instituţiilor europene (pe tema situației politice Un asemenea politician reprezintă trecutul, nu prezentul, îi cer de aceea, demisia”, a spus Cristian Preda.


Parlamentul European a dezbătut miercuri, în sesiunea plenară de la Strasbourg, situaţia politică de la Bucureşti. Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a declarat că "situaţia din România rămâne fragilă", ea exprimându-şi speranţa că toţi actorii politici din ţară sunt hotărâţi să respecte în mod "durabil şi ireversibil" statul de drept şi independenţa justiţiei.

„Ce pot face europenii când o majoritate devine tiranică destituind Avocatul Poporului, Preşedintele, preşedinţii Camerelor în doar 3 zile? Ce poţi gândi atunci când preşedintele interimar cere CCR să se pronunţe în 24 de ore asupra referendumului? Comisia (Europeană - nr) a intervenit prompt şi de aceea trebuie să-i mulţumim”, a mai spus europarlamentarul Cristian Preda (PDL).

Ultimele Stiri
abonare newsletter