Politică

Cum a fost TERORIZATĂ judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/aspazia.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a primit nu una, ci patru scrisori de ameninţare cu moartea: două înainte de pronunţarea verdictului care a avut ca efect reîntoarcerea preşedintelui suspendat Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, două după.

În exclusivitate pentru EVZ, judecătoarea a povestit teroarea la care a fost supusă în zilele suspendării: „Cred că la baza ameninţărilor se află persoane din zona politică. Aştept ca autorităţile judiciare să
finalizeze ancheta.


Amenințată acasă, prin interfon

Primele ameninţări le-am primit la mine, acasă. (...) Am fost ameninţată cu moartea, prin interfon, la intervale scurte de timp. Era o voce de bărbat. Îmi spunea să fiu atentă cu cine votez, cum votez şi să am grijă unde merg. Era chiar înainte de emiterea avizului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. (...) N-am dormit toată noaptea. Îmi era frică şi să pun mâna pe telefon. Am stat cu luminile aprinse în toată casa până dimineaţa”, a declarat judecătoarea, pentru EVZ.

O scrisoare cu cruce neagră

Într-o altă dimineaţă, (...) şeful de cabinet mi-a dat o scrisoare venită prin poştă. (...) Avea o ştampilă poştală de undeva dintr-o comună din zona Făgăraş. Era groasă. Am crezut că sunt felicitări pentru ziua mea, care se apropia. (...) Între foile ei era o cruce mare, neagră. Am apucat să văd primele rânduri. O să te omor, îmi scria (...)”, a mai povestit Aspazia Cojocaru pentru EVZ.

Ea „a înclinat balanța

Despre judecătoarea Aspazia Cojocaru, colegul ei de la Curtea Constituțională, Ion Predescu, a spus că „a înclinat balanţa” în cazul verdictului privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Judecătoarea Aspazia Cojocaru va fi păzită până când autorităţile îi vor identifica și aresta pe cei care au amenințat-o.

Ultimele Stiri
abonare newsletter