Politică

Situația din România, în atenția P.E.

<p /><strong>Eurodeputaţii români din PSD, PDL, PNL şi UDMR s-au pregătit pentru dezbaterea care va avea lor miercuri în Parlamentul European, de circa 40 de minute, privind situaţia politică din România, cu discursuri, întrebări, poziţii scrise, precum şi cu mobilizarea grupurilor din care fac parte. </strong>

Parlamentul European va dezbate astăzi, în sesiunea plenară de la Strasbourg, de la ora locală 15,00 (16,00 ora României), situaţia politică de la Bucureşti, după ce ascultă poziţiile informative exprimate de Comisia Europeană, reprezentată de Viviane Reding, comisarul pentru Justiţie, libertăţi fundamentale şi cetăţenie, precum şi de preşedinţia Consiliului UE.

Dezbaterea nu se va încheia cu o rezoluţie a PE, iar timpul pentru dezbatere va fi de aproximativ 30-40 de minute, în funcţie de numărul de întrebări care vor fi adresate oficialilor CE.


Din partea PDL vor lua cuvântul europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda, de la PSD vor vorbi în plen Cătălin Ivan, Corina Creţu şi Ioan Enciu, din partea PNL va lua cuvântul Norica Nicolai. Cei doi eurodeputaţi UDMR, Iuliu Winkler şi Sogor Csaba, vor adresa o intervenţie scrisă.

„Toată vara presa internaţională a discutat despre România, au fost declaraţii ale oficialilor europeni. Este firesc ca Parlamentul European să discute despre problemele care au fost preocupante pentru opinia publică internaţională, pentru statele membre şi Comisia Europeană. Parlamentul European este cadrul instituţional în care se discută despre evenimentele politice europene”, a declarat, pentru Mediafax, eurodeputatul PDL, Cristian Preda.


El a amintit că delegaţia PDL a cerut o dezbatere în PE cu privire la situaţia din România după instalarea Guvernului Victor Ponta şi în 2 iulie, însă colegii de la PSD şi PNL şi-au convins atunci grupurile politice S&D şi ALDE că nu e cazul pentru o dezbatere în acest sens.

Ultimele Stiri
abonare newsletter