Politică

Andrei Marga a fost votat de plenul Senatului pentru funcția de președinte al ICR fără să mai fie audiat în comisii

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/05/andrei%20marga%20usl%20angajament%20pentru%20romania%20_sc_006.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Andrei Marga, fostul ministru de Externe, a fost votat marți de plenul Senatului la şefia Institutului Cultural Român, fără audiere în comisii, asta pentru că Marga nu este în ţară. Graba cu care acesta a fost votat la şefia ICR are şi o motivaţie: instituţia trebuia să aibă un preşedinte.</strong>


Andrei Marga, fostul ministru de Externe, a fost votat în funcţia de preşedintele ICR la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate.

În această dimineaţă trebuia să aibă loc audierile lui Andrei Marga în comisiile de specialitate reunite pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român. Deși unii membri veniseră de dimineaţă pentru audierile la comisii, atât jurnaliștii, cât și cei invitați la audieri, au avut surpriza să afle, în fața sălii, că ședința nu se mai ține.

Motivul: Andrei Marga nu se află în țară. Mai mult, fostul ministru al Afacerilor Externe nu a putut fi contactat de membrii comisiei, însă aceștia au aflat de la soție ca nu poate veni pentru că este plecat din țară.

Cu toate acestea, plenul a decis ca Marga să fie şef la ICR. Numirea lui Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi 5 abţineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter