Politică

Începe lupta pentru parlamentare

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/10/04-votare.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Partidele parlamentare se pregătesc pentru alegerile din 8 decembrie.

 


Biroul Permanent Naţional al PDL a decis luni ca organizaţiile judeţene ale partidului să prezinte până pe 20 septembrie conducerii centrale listele cu propunerile de candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, a declarat ieri, că, în ceea ce priveşte constituirea Alianţei România Dreaptă, „este spre finalizare protocolul de alianţă electorală cu forţele de centru-dreapta din România pe care-l vom prezenta co-preşedinţilor acestei alianţe în cursul acestei săptămâni“. Preda s-a referit şi la traseişti, precizând că aceştia nu se vor regăsi pe listele electorale comune de candidaţi la alegerile parlamentare ale alianţei. Despre cazul deputatului Ştefan Pirpiliu, care a fost ales secretar general al Partidului Forţa Civică, liderul-democrat liberal a adăugat: „cu atât mai mult“.


USL trebuie să încheie negocierile pentru împărţirea colegiilor până lunea viitoare

Echipele de negociere ale USL trebuie să finalizeze până la sfârșitul săptămânii negocierile privind împărțirea colegiilor între PNL-PC și PSD-UNPR, a declarat ieri, premierul Victor Ponta, potrivit realitatea.net. „Până la sfârșitul săptămâniii, echipele de negociere trebuie să definitiveze colegiile în care vom avea candidați. Trebuie să ne selectăm candidații care să câștige alegerile. La sfârșitul săptămânii, la finalul negocierilor, vom avea și un vot în CExN și de luni practic ne apucăm de campania pentru parlamentare, asta înseamnă în cadrul USL că vom începe updatarea programului nostru de guvernare pentru următorii patru ani și ce propunem noi poporului român”, le-a spus Ponta membrilor BPN. Acesta a mai precizat că parlamentarii Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC şi Alianţei de Centru Stânga PSD-UNPR deja aleşi îşi păstrează colegiile, principiul desemnării candidaţilor în USL rămânând, ca şi la locale, cel al parităţii.


UDMR va avea candidaţi în toate colegiile

Tot luni, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va avea candidaţi la alegerile parlamentare în toate colegiile din ţară şi din străinătate. Liderul Uniunii a explicat că sistemul este proporţional şi la repartizarea mandatelor se pot obţine locuri şi în colegii din afara arcului Carpatic. Kelemen Hunor a subliniat totodată, că UDMR va încerca o mobilizare exemplară a electoratului maghiar, pentru că este important să obţină în 2012 acelaşi rezultat ca în 2008 şi să aibă un grup parlamentar puternic şi independent, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter