Politică

Liberalii vor să-l dea pe Ioan Rus afară din partid. Din PSD!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/09/05-lansare candidat ioan rus.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Tensiunile au apărut după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

 


Liberalii Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu îl presează pe preşedintele PNL, Crin Antonescu să ceară PSD excluderea lui Ioan Rus din partid. Aceasta după eşecul de la referendum şi atacurile la adresa lui Antonescu.

Nicolai şi Ruşanu au ridicat această problemă cu ocazia şedinţei conducerii PNL de joi, de la Palatul Parlamentului, au declarat surse din partid pentru Evenimentul Zilei. Contactat de ziarul citat, Ioan Rus a precizat: „Foarte bine. Nu e problema mea, e problema lor. Să ceară ce vor“.


Onest sau mincinos?

Discuţiile dintre Crin Antonescu şi fostul ministru de Interne, clujeanul Ioan Rus au început după referendum. La începutul lunii august Rus a anunţat că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician „onest, corect“. El a declarat atunci că liderul PNL a făcut presiuni asupra sa pentru a modifica listele electorale. În replică, liderul PNL, pe atunci preşedinte interimar, l-a făcut mincinos. Ulterior, Rus a insistat pe necesitatea coabitării cu Traian Băsescu. sfătuindu-i pe Victor Ponta şi pe Antonescu să negocieze cu şeful statului, pentru că o altă soluţie nu există.


Antonescu, un un „clovn“ cu „bucile roz“

Atacurile dintre cei doi au continuat şi în cursul săptămânii trecute, când Rus l-a atacat dur pe Antonescu, catalogandu- l, intr-un interviu acordat revistei „Kamikaze“, drept un „clovn“ cu „bucile roz“, pe care oamenii nu l-ar vota, şi cerând colegilor din PSD să desemneze un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale. Rus a criticat totodată, prestaţia acestuia din timpul mandatului de preşedinte interimar, afirmând că trebuia să știe că este șeful statului și nu al unui partid-stat. „Poate unora le pare simpatică faza cu regele este gol, cine știe? Poate că, văzând bucile rozalii, vor vota, deși știu de la un prieten de-al meu care se ocupă de marketing politic că oamenii nu votează clovni. Din păcate, domnul Antonescu a reușit în 52 de zile să arate și lucruri de caracter care puteau să rămână un mister. La experiența domniei sale, ar fi trebuit să înțeleagă că este șeful statului, nu al unui partid-stat. Chiar așa, interimar cum era, ar fi putut să-și creeze un avantaj în viitoarea competiție. Nu cred că a reușit, și-a creat un handicap“, a spus atunci Rus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter