Politică

Dragnea, pus sub învinuire de DNA, în dosarul referendumului

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/06/02-dragnea.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat joi la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare în dosarul privind posibile fraude la referendumul din 29 iulie.

„Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunoştinţă nişte învinuiri. În esenţă, principala învinuire este că m-am asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenţă la vot mai mare de 50 la sută plus unu. În cuvinte mai simple, sunt chemat la DNA pentru că împreună cu milioane de români am venit să votăm la referendum. Vreau să mai transmit un semnal către toţi colegii noştri să nu se sperie că sunt viu şi nevătămat şi vom merge înainte“, a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea din sediul DNA.


El nu a dorit să precizeze despre ce infracţiuni este vorba, însă a subliniat că nu a dat o declaraţie în faţa procurorilor, ci a luat la cunoştinţă despre acuzaţii. Liviu Dragnea a negat că ar fi făcut presiuni asupra unor preşedinţi de secţii de votare.

Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie prevăzute de art. 13 din Legea 78/2000 care prevede: „Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid sau într-o formaţiune politică, într-un sindicat ori într-o asociaţie fără scop lucrativ sau fundaţie şi care foloseşte influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter