Politică

Liviu Dragnea, citat la DNA în dosarul referendumului

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/06/02-dragnea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PSD Liviu Dragnea a fost citat să se prezinte joi la DNA pentru a da explicaţii în legatură cu organizarea referendumului în judeţele din sudul ţării.

În 22 august, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu fusese citat până atunci de anchetatorii anticorupţie, în vreun dosar privind referendumul din 29 iulie, însă preciza că se va duce la DNA dacă va fi chemat de procurori „pentru că a votat". Întrebat dacă, în cazul în care va fi citat, se va prezenta în faţa anchetatorilor, Dragnea a răspuns afirmativ, arătând că va da curs unei posibile astfel de cereri. „Nu pot să mă duc la DNA de capul meu. Dacă trebuie să fiu chemat la DNA că am mers la vot, sigur, o să-mi asum lucrul ăsta, dar pentru altceva nu văd de ce să fiu chemat", spunea Dragnea.


În 14 august, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că procurorii fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare. În acelaşi dosar mai sunt audiaţi, miercuri, secretarul de stat Ioan Căbulea şi şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu care sunt citaţi din nou la Parchetul General. De altfel, cei doi au fost deja puşi sub învinuire pentru abuz în serviciu.

abonare newsletter