Politică

Victor Ponta: Voi ignora orice fel de atacuri politice

<p><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/18/03-victor-ponta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va ignora atacurile politice şi i-a sfătuit pe miniştri să facă acelaşi lucru, arată Agerpres. </strong></p>

 


"După veştile bune pe care mi le-a adus şi domnul ministru de Finanţe şi celelalte mi-a fost şi mai uşor ca ieri să ignor orice fel de atacuri politice la adresa noastră. Vă rog pe toţi membrii Guvernului să vă pregătiţi pentru faptul că voi ignora aceste atacuri politice. Cine vrea să rămână cu scandalul şi cu cearta, e treaba lui sau a lor. Noi avem o obligaţie faţă de cei 8,5 milioane de români care au venit la referendum, dar şi faţă de celelalte milioane de români care nu au venit la referendum. Suntem Guvernul României şi dacă lucrurile merg în direcţia pe care le-am pus începând cu 7 mai sunt convins că oamenii vor fi alături de noi pe 9 decembrie şi o mare parte dintre noi, cei de aici, va trebui să guvernăm România în perioada 2012-2016. Nu neapărat toţi trebuie să fiţi la fel de înţelepţi ca mine în sensul de a ignora atacurile şi de a vă concentra, însă cei mai mulţi dintre dumneavoastră, dacă o faceţi, cred că va fi foarte bine", a afirmat Ponta.

El a adăugat, pe un ton de glumă, că "la un moment dat" o să-l convingă şi pe ministrul Dan Şova să nu mai răspundă la toate atacurile politice.


"În schimb, pe doamna Pivniceru o să o rog, ca om cu experienţă, să ceară CSM să fie dur cu toată lumea. Eu am greşit că am făcut declaraţii, am fost sancţionat pentru asta, alţii înţeleg că fac manifestaţii în piaţa publică pentru s-a dat o hotărâre judecătorească, iar alţii dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori. Eu nu o să dau niciodată niciun e-mail să mut dosarele de la procurori, dar vă rog doamna ministru să aveţi grijă să nu se mai întâmple lucrul ăsta şi CSM să fie la fel de dur în a sancţiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justiţiei. Am fost procuror atâţia ani, dacă cineva mi-ar fi dat un e-mail să-mi ia dosarul vă garantez că aş fi reacţionat extrem de puternic şi că aş fi fost apărat, dacă se întâmpla lucrul ăsta", a susţinut premierul.

abonare newsletter