Politică

USL scade a doua lună la rând. Suspendarea a fost un eșec

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/05/crin si ponta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />USL are în august 57,1%, dar a scăzut cu aproape 10% faţă de perioada anterioară suspendării președintelui Traian Băsescu, potrivit unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul în perioada 9-14  august.

Pe următoarele locuri se clasează PDL cu 17,8%, PP-DD cu 14,1% şi UDMR cu 5,8%, în timp ce restul formaţiunilor politice nu ar depăşi pragul electoral.
Suspendarea lui Traian Băsescu a fost un balon de oxigen pentru PDL, aflat în cădere liberă în lunile care au precedat atacul USL. În aprilie, PDL se stabilizase la 18%, dar pierderea guvernării şi a alegerilor locale l-au adus la 14,5% în mai şi la 12,7% în iunie, cel mai slab scor din ultimii doi ani.


Nici înlocuirea lui Emil Boc în fruntea partidului cu Vasile Blaga nu a avut un efect benefic asupra simpatizanților democrat-liberali. Reacția de mobilizare a fost determinată de acțiunea de suspendare a președintelui Traian Băsescu, PDL crescând în iulie la 16,3%, iar în august la 17,8%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter