Politică

Liberalii fac pârtie la DNA

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/30/03-steluta cataniciu marius nicoara.jpg" border="0" align="right" />Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a fost audiat ieri la DNA în dosarul privind referendumul din 29 iulie.</strong>

Senatorul Marius Nicoară spune că este vorba despre o „cercetare politică“, pentru a se demonstra faptul că Traian Băsescu nu a avut atâtea voturi împotriva sa.
Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară a declarat, la ieşirea de la DNA, că speră că s-au clarificat multe aspecte, în „discuţia lungă pe care a avut-o cu procurorul şef. „Un partid este un spaţiu public, unde oamenii pot intra, indiferent de pregătire. Un partid se organizează pentru a mobiliza oamenii la vot, lucru pe care noi l-am făcut în 29 iulie şi ne-a reuşit. Alte instituţii spun că nu am reuşit", a spus Nicoară. El a mai precizat că, din punctul său de vedere, este vorba de o cercetare politică. „Consider  că este o cercetare politică pentru a se demonstra că Traian Băsescu nu a avut atâtea voturi împotriva sa şi că liberalii au făcut mobilizări ilegale ale cetăţenilor pentru a-i scoate la vot. Am mobilizat oamenii la vot în mod corect. Se încearcă să se demonstreze, aşa cum am mai spus, că Traian Băsescu nu are 7,5 milioane de români împotriva sa, ci mult mai puţini”, a adăugat Nicoară. Precizăm că înainte de a intra la DNA, întrebat de jurnalişti dacă îl cunoaşte pe Dumitru Samson, liderul PNL Cluj a declarat „ Sunt coleg cu domnul Teodor Atanasiu, domnul Samson a venit de la Bucureşti pentru a sprijini, logistic, campania electorală la Cluj. Domnul Atanasiu este preşedintele PNL Alba, suntem colegi de partid, avem o relaţie de prietenie veche. Sunt convins că este complet nevinovat iar instanţele vor demonstra acest lucru”. De asemenea, întrebat dacă la sediul PNL au fost interlopi, Nicoară a precizat că nu cunoaşte niciun interlop şi că va încerca să clarifice acest subiect.

Cătăniciu: „Nu sunt probe în acest dosar“

Tot ieri a fost audiată, la DNA, în calitate de martor şi şeful de campanie pentru referendum al PNL Cluj, Steluţa Cătăniciu. Aceasta a spus, la ieşirea din sediul DNA Cluj, că nu ştie ca în sediul filialei PNL să se fi întâmplat „lucrurile“ de care sunt acuzate persoanele învinuite în acest dosar, „Sunt martor într-un proces care nu are nu ştiu ce miză, este un dosar pe rolul Parchetului. Ce m-au întrebat nu pot să vă spun, pentru că eu sunt şi avocat şi ştiu că anchetele sunt secrete până când dosarul ajunge în instanţă. Am fost director de campanie, responsabil politic a fost Horea Uioreanu. Raportat la modul în care am interacţionat cu invinuiţii, nu cred că există nicio probă că s-ar fi întâmplat astfel de lucruri, eu nu cunosc ca în sediul PNL să se fi întâmplat lucrurile de care sunt acuzate persoanele învinuite în acest dosar“, a spus Cătăniciu. Aceasta a adăugat că „domnul Samson a fost în sediul de campanie în 29 iulie“, dar că „nu este un secret acest lucru, dar nu cred că este o problemă penală faptul că un membru de partid este în sediul PNL. „Este un pic cam prea mare interesul pentru un dosar care este fără miză, pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă am dat bani sau dacă s-au cumpărat voturi din sediul PNL Cluj", a completat Cătăniciu. Săptămâna trecută a fost audiat, în calitate de martodr, la DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Samson a supervizat campania la Cluj

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, declara, în urmă cu două săptămâni, că Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, a fost trimis de conducerea centrală a PNL să supravegheze şi să răspundă de referendum şi a monitorizat prezenţa la vot în judeţ. Liderul PNL Cluj a precizat atunci că Samson nu a organizat o reţea de bătăuşi, cu ajutorul cărora să îi scoată pe oameni la vot şi cu care să intervină, dacă este cazul, în localităţile unde s-ar fi solicitat sprijin. De asemenea, el a negat că l-ar cunoaşte pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în filiala municipală. „Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viaţa mea nu am auzit de el. Ce spaţiu să fi primit în sediul PNL Cluj-Napoca?”, a spus atunci Nicoară. Şi Horea Uioreanu a declarat atunci, că nu ştie cine este Bogdan Măgurean. „Habar nu am cine e Măgurean. Nu am auzit de el. Nu-mi spune nimic numele. Nu avea cum să i se fi pus un spaţiu la dispoziţie în sediul PNL Cluj-Napoca”, a spus atunci Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter