Politică

CSM solicită Guvernului reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

<p><strong>Plenul Consiliului Superior al Magistraturii solicită Guvernului României, care se va întruni joi în şedinţă pentru discutarea rectificării bugetare, reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă care să se situeze după momentul la care va fi asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicarea prevederilor noului cod, arată Agerpres. </strong></p>

,,Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii propune rediscutarea, cu toţi factorii responsabili, în termeni realişti, a calendarului de implementare a Noului Cod, astfel încât demersul să fie sustenabil din perspectiva necesarului de resurse umane şi infrastructură cerute de aplicarea prevederilor noului cod", susţine CSM într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a apreciat ca inoportună intrarea în vigoare la 1 septembrie a noului Cod de procedură civilă, având în vedere lipsa unei finanţări corespunzătoare, care să asigure un suport eficient procesului de implementare la nivelul instanţelor din România, potrivit unui comunicat al Consiliului transmis marţi AGERPRES.


Precizarea CSM survine propunerii Ministerului Justiţiei de încheiere a unui memorandum cu tema ,,Stadiul măsurilor necesare în vederea pregătirii intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă al României (Legea nr. 134/2010, republicată)".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter