Politică

Scandal între judecătorii CCR!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/23/03 aspazia.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Curtea Constituţională a României (CCR) s-au reunit miercuri, pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. </strong></p>

 


Documentul urmează să fie luat în discuţie astăzi de către Birourile Permanente reunite ale Parlamentului. Şedinţa de ieri a CCR nu a fost lipsită de incidente. Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru l-a ameninţat cu judecata pe Ion Predescu pentru că ar fi divulgat presei secretul votului de la Curtea Constituţională.

Aspazia Cojocaru a declarat că îl va da în judecată pe colegul său Ion Predescu, dacă se va confirma faptul că acesta a divulgat secretul votului din plenul Curţii, în cazul invalidării referendumului din 29 iulie. Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnaliştilor că Predescu nu a recunoscut faptul că el ar fi făcut declaraţii privind modul în care ea ar fi votat în plenul CC. „Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. (...)Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declaraţii. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe", a spu Cojocaru. Mai mult, ea a susţinut că prin declaraţia lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curţii. Întrebată dacă va cere sancţionarea lui Predescu în plenul Curţii, Cojocaru a răpuns: „Nu ştiu, să vedem, în funcţie de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai... Asta e situaţia. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declaraţie, cea din Gândul. Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări - n.r.), eu pornesc de la prezumţia de bună credinţă, până la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru.
Vă reamintim, marţi, judecătorul CC Ion Predescu a declarat, pentru „Gândul“, că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituţională, a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu.
„Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi“, a precizat Predescu.
În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toţi trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc "din tabăra PDL-Băsescu", Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR, şi Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.


Cojocaru l-a atacat dur şi pe Ponta

Tot ieri, Aspazia Cojocaru a lansat un atac premierului Ponta, şi a subliniat faptul că ea este magistrat, nu politician, ca să execute ordinele partidului. Aceasta a declarat în exclusivitate pentru Romania liberă: „Eu respect legile, pe care le şi cunosc, spre deosebire de puştii (n.r. - cu referire la Ponta şi Antonescu) care mă critică la televiziuni. Eu sunt magistrat nu politician, ca să execut ordinele partidului. Şi nu permit nici unui puşti, care n-a dat un examen corect în viaţa lui, să mă critice! Pe mine nu mă poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine (...)“.


Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că miza la nivelul Curţii Constituţionale a fost de fapt ca judecătorul Aspazia Cojocaru să voteze pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, iar judecătorii nu au ţinut cont de datele solicitate Guvernului.

Reamintim că Aspazia Cojocaru a fost ameninţată cu moartea înainte ca magistraţii Curţii Constituţionale să se pronunţe cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.




 




 



Ultimele Stiri
abonare newsletter