Politică

Boc: „Viaţa bate blogul! Ar fi bine ca Ponta să îi întrebe pe români cât costă un euro“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/20/04 consiliu local juramant boc _sc_18.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Emil Boc i-a transmis, sâmbătă, actualului şef al Guvernului, Victor Ponta, care a făcut bilanţul a 100 de zile de guvernare, că „viaţa bate blogul” şi i-a recomandat să îi întrebe pe români cât este cursul leu-euro şi care este preţul la gaze.</strong>

Emil Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a dat trei elemente care reflectă realitatea şi care ar trebui să fie analizate de Victor Ponta în detaliu.
„Punctul meu de vedere cu privire la bilanţul de 100 de zile prezentat de Victor Ponta este că «viaţa bate blogul». Aceasta este realitatea şi ar fi bine ca domnul Ponta să îi întrebe pe români cât costă un euro sau care este preţul la gaze pe care dânsul l-a negociat sau să se întrebe cum arată imaginea României în UE şi în afara ţării în general. Şi atunci va vedea că, de departe, viaţa bate blogul. Am dat doar trei elemente care să fie analizate mai în detaliu”, a afirmat Boc, citat de Mediafax.

Ponta face inventar pe blog

Premierul Victor Ponta a prezentat, pe blog, un „raport preliminar” la 100 de zile de la preluarea guvenării, precizând că cele mai mari realizări sunt „oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica" şi rezolvarea problemei legată de "reţeaua de crimă organizată de la ANAF”.
El aminteşte că s-au împlinit 100 de zile de la preluarea guvernării, precizând că este prematur să facă un raport şi că va face acest lucru înainte de alegerile din noiembrie, când va cere şi votul oamenilor „pentru a continua”.
„Dar aş face un mic raport preliminar, numit «100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL» – şi mă limitez la două exemple foarte cunoscute şi clare: Aş începe cu ceea ce cred că este cea mai mare realizare a guvernării actuale - oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica - prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii deştepti care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste un miliard de euro pargubă (şi economiile în acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societăţii şi am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevarată a acestei companii”, a scris premierul.

Premierul consideră că la ANAF este o reţetea de „crimă organizată”

Conform sursei citate, el se referă şi la „reţeaua de crimă organizată de la ANAF”, despre care spune că este „promovată de Gheorghe Falcă şi grupul de la Arad, cu protecţia directă a lui Traian Băsescu”.
„Rezultatul: doar în trimestrul II al anului (după plecarea lui Blejnar) încasările la bugetul de stat au crescut cu 1,2 miliarde de lei faţă de primul trimestru. Deci, simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF! Pot să adaug uşor cca 50 mil euro prejudiciu la Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului preşedinte Duţă (alt protejat al lui Videanu şi al PDL) sau 50 mil lei furate de Funeriu la Ministerul Educaţiei sub pretextul organizării clasei pregătitoare, sau 200 milioane de euro deja contractaţi de doamna Udrea şi Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca «şpagă» înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL. Şi putem continua acest raport! Sunt gata să-l completez şi să îl trimitem în două locuri: La sediul PDL, ca să-i ajut să faca un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea şi accesul direct la bani publici; d-nei Kovesi şi d-lui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat şi recuperat aceşti bani decât să intre cu forţa în biserici şi în curţile oamenilor care au votat!”, scrie Ponta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter