Politică

Dovada fraudelor la referendum: PNL a organizat bande de bătăuşi!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/20/04 marius nicoara usl _sc_02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aşa cum Monitorul de Cluj a scris încă de acum două săptămâni, liberalii au trimis „întăriri“ la Cluj, pentru referendumul din 29 iulie.</strong>

Stenograma unei şedinţe a conducerii PNL, publicată recent de Monitorul dezvăluia faptul că liberalii clujeni „nu colaborează suficient“ şi că în campania pentru referendum au fost necesare „întăriri“, trimise tocmai de la Bucureşti.  Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară a susţinut atunci că nu ştie despre ce întăriri sau sprijin este vorba.

Ieri, Nicoară a completat pentru Monitorul de Cluj că fiul vitreg al ministrului Apărării Dumitru Samson a supervizat într-adevăr, campania pentru referendum, la Cluj, dar că ceea ce spune DNA nu s-a petrecut. „Întăriri“ înseamnă să mobilizezi oamenii, spune liderul PNL Cluj.

Samson a răspuns de „partea tehnică“, la Cluj

Marius Nicoară a precizat că Samson nu a organizat o reţea de bătăuşi, cu ajutorul cărora să îi scoată pe oameni la vot şi cu care să intervină, dacă este cazul, în localităţile unde s-ar fi solicitat sprijin. Liderul PNL Cluj a subliniat faptul că Samson Dumitru a supervizat activitatea de la Cluj, însă acest lucru nu înseamnă că a scos oamenii la vot cu ajutorul unor bătăuşi. „Bandele de bătăuşi sunt nişte poveşti. Samson Dumitru nu a scos oameni la vot cu ajutorul unor bătăuşi. El a coordonat lucrurile aici, la Cluj, a supervizat activitatea. Asta nu înseamnă că au fost trimise întăriri de la Bucureşti. Adică, de exemplu, membrii Biroului Judeţean răspund de trei, patru, cinci comune. Asta înseamnă că mergi cu „întăriri“ dacă vrei să mobilizezei lumea? Domnul Samson venit pe partea tehnică. Pe urmă, nu legitimezi oamenii când intră în partid”, a spus Nicoară, pentru Monitorul de Cluj.
Totuşi, liderul PNL Cluj admite că este posibil ca Samson să fi organizat o echipă de intervenţie, dar pentru a-i proteja pe liberali. „Nu exclud posibilitatea ca domnul Samson să fi organizat într-adevăr echipe, dar nu pentru a bate oamenii şi a-i scoate la vot, ci pentru a ne apăra de cei de la PD. De pistolarii de la PD. La alegerile locale s-au scos pistoalele la oamenii noştri care împărţeau fluturaşi şi afişe. Deci în acest sens, poate domnul Samson să fi intervenit. El a fost aici şi la locale, deci este posibil să fi luat legătura cu oameni pentru a reacţiona în acest sens.“, a mai spus Nicoară.

Nicoară: „Nu am auzit de Bogdan Măgurean“

Potrivit anchetatorilor, Dumitru Samson a apelat la serviciile unui interlop local, Bogdan Măgurean, pentru ca în schimbul unor sume de bani să acţioneze pentru a mobiliza alegătorii pentru a merge la vot. La sfârşitul săptămânii trecute, Marius Nicoară a negat că l-ar cunoaşte pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în filiala municipală. „Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viaţa mea nu am auzit de el. Ce spaţiu să fi primit în sediul PNL Cluj-Napoca?”, a spus atunci Nicoară. Vicepreşedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu a declarat, de asemenea, că nu ştie cine este Bogdan Măgurean. „Habar nu am cine e Măgurean. Nu am auzit de el. Nu-mi spune nimic numele. Nu avea cum să i se fi pus un spaţiu la dispoziţie în sediul PNL Cluj-Napoca”, a spus şi Uioreanu.
Vă reamintim că preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului.








Ultimele Stiri
abonare newsletter