Politică

Udrea: Fotoliul de la Cotroceni i-a luat minţile lui Antonescu

<p> </p> <p /><strong><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/07%20film%20elena%20udrea%20inaugurare%20cluj%20arena%20stadion_sc_003.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Deputatul PDL Elena Udrea scrie, sâmbătă, pe blogul său, că fotoliul de la Cotroceni, pe care şi l-a dorit atât de mult şi pe care l-a uzurpat, i-a luat minţile lui Crin Antonescu, ea susţinând că în acest moment psihanaliza este cheia explicării acţiunilor USL.</strong>

„Unele dintre expresiile, formulările pe care le-am auzit, dar şi folosit, foarte des în ultimele două luni sunt: este incredibil, este uluitor, nu-mi vine să cred, este inexplicabil etc. Toate se referă la ceea ce se întâmplă de când cu plagiatul lui Ponta şi suspendarea neconstituţională, abuzivă a Preşedintelui ţării, într-o Românie, a şaptea ţară ca mărime din Uniunea Europeană, ţară cu pretenţii de democraţie şi de stat de drept în ultimii 22 de ani”, scrie Udrea.

Ea menţionează că începe să fie convinsă că „psihanaliza este cheia explicării acţiunilor USL, pe măsură ce ieşirile lui Antonescu sunt tot mai dese, iar intenţiile lui devin vizibile”.


„Pentru a proba corectitudinea celor afirmate, vă rog să fiţi atenţi la următoarele aspecte: Antonescu a ţinut morţiş să vină la Cotroceni, în locul Preşedintelui, în timp ce Văcăroiu, după suspendarea din 2007, a avut decenţa să nu se mute în «aşternuturile» acestuia; încă din prima zi în care a călcat la Cotroceni, a ţinut să aibă o conferinţă de presă, exact cu acelaşi set-up ca şi Traian Băsescu; a provocat toate situaţiile în care se poate implica un Preşedinte ales: a convocat inutil un CSAT, a dat afară consilieri prezidenţiali, a angajat consilieri prezidenţiali, a mers la Guvern, a chemat ambasadori străini la întâlnire, a rechemat în ţară ambasadori ai României, s-a întalnit cu FMI, cu Banca Mondială etc”, adaugă Udrea.

Elena Udrea mai scrie că, în conformitate cu criticile pe care chiar el le-a adus de-a lungul timpului lui Traian Băsescu şi cu propriile evaluări ale atribuţiilor Preşedintelui ales, Antonescu „a abuzat Constituţia în aşa fel încât ar trebui suspendat deja de o mie de ori”.


Udrea aduce ca argumente în acest sens următoarele: a participat la mitinguri electorale, s-a implicat direct în campania de demitere a Preşedintelui ales, a atacat personal opoziţia politică, a atacat instituţiile statului care nu acţionează aşa cum îşi doreşte el, i-a atacat pe liderii Uniunii Europene, a participat la şedinţa de birou permanent a PNL, discutând despre schimbarea procurorului şef al DNA, a decis demiterea miniştrilor care nu au mers până la capăt cu falsificarea listelor electorale, aşa cum arată şi stenogramele de astăzi.

„Mai mult, se prezintă pe sine ca fiind Preşedintele României şi îi ceartă pe toţi cei care îşi permit să îi conteste această calitate, jurnalişti, politicieni etc. Comportamentul său a devenit deja subiect de bancuri. Unul dintre acestea spune că nici nu mai iese din Palat, de teamă că nu mai poate intra a doua zi”, continuă Udrea.


Ea scrie că cel mai mult însă îi arată că este nevoie de psihanaliză ceva ce Antonescu a tot spus în declaraţiile sale din ultimele zile.

„Referirile la Traian Băsescu, pe care îl numeşte un simplu cetăţean, fără atribuţii, fără competenţele de a vorbi despre situaţia din România, despre minarea statului de drept, despre referendum, despre abuzurile USL etc. Uluitoare această abordare şi, dacă nu este o autoironie subtilă, ceea ce personal nu cred, pare a fi dovada faptului că fotoliul de la Cotroceni, pe care şi l-a dorit atât de mult şi pe care acum l-a uzurpat, i-a luat minţile. Astfel, au ieşit la iveală frustrările mai vechi, dar şi un complex puternic faţă de Traian Băsescu”, susţine Udrea.


Elena Udrea precizează că spune că ar putea fi autoironie pentru că „Antonescu nu a fost ales niciodată nimic, nici măcar senator, el intrând în Parlament după ce a pierdut alegerile în colegiul unde a candidat”. „Şef la Senat a ajuns în urma abuzurilor USL din «săptămâna neagră» a României, când, prin încălcarea Constituţiei şi a cadrului legal, au decapitat statul. Apoi, în doar câteva zile, s-a mutat la Cotroceni şi ne spune că el este Preşedintele ţării, iar Traian Băsescu este un simplu cetăţean!!!”, adaugă Udrea.

„Ce ne facem, că senatorul Antonescu pare serios, nu autoironic?! Cred că, până va reuşi să afle «cât este halatul?», cineva trebuie să îi explice, calm, cu blândeţe, că Traian Băsescu este de fapt singurul Preşedinte ales al României astăzi, suspendat pentru încă vreo câteva zile şi că, din păcate pentru domnul senator, din cauza a ceea ce a făcut în ultimele două luni, el nu va fi niciodată ales în locul lui Traian Basescu”, încheie Elena Udrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter