Politică

Dosar penal pe numele primarului Radu Mazăre în legătură cu referendumul

<p><strong>Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au deschis un dosar penal, aflat în faza actelor premergătoare, în care se efectuează cercetări în legătură cu o plângere depusă de PDL împotriva primarului Constanţei, Radu Mazăre, în care acesta este acuzat că s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de fotomodele la votul de la referendum.</strong></p>


,,Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 9 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare'', se arată într-un comunicat al Parchetului General remis joi AGERPRES.

Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, însă o serie de persoane au fost chemate, în cursul zilei de miercuri, la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

Pe 29 iulie, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a PDL, Gigi Chiru, a înaintat o plângere penală la Inspectoratul Judeţean de Poliţie împotriva primarului Radu Mazăre, acuzându-l că le-a obligat pe fotomodelele de la Fashion TV, cu care s-a afişat la o secţie de votare din Mamaia, să-şi exercite dreptul electoral.

,,În cursul zilei de 29 iulie, la ora 12,00, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de fotomodele ale unei agenţii de profil, la Secţia de votare nr. 204, organizată în zona Cazino din staţiunea Mamaia. Cu această ocazie, Radu Mazăre a făcut o serie de declaraţii de presă, din al căror conţinut rezulta faptul că participarea la vot a persoanelor anterior menţionate se realizează exclusiv urmare a iniţiativei acestuia, sub forma impunerii prezenţei la vot, rezultând astfel lipsa liberului exerciţiu al dreptului la vot. Apreciem că, din analiza conţinutului declaraţiilor lui Radu Ştefan Mazăre, rezultă faptul că, participarea persoanelor mai sus menţionate la vot s-a realizat în contextul presiunii exercitate de către primar, care, în scopul determinării exercitării dreptului la vot al acestor persoane, a înţeles între altele să reţină cărţile de identitate ale acestora. Faţă de aspectele anterior expuse, solicităm efectuarea de cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a făptuitorului, Radu Ştefan Mazăre, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi sancţionate de disp. art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000", se arată în plângerea depusă de Chiru, cu antetul PDL Constanţa. AGERPRES

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter