Politică

Marius Nicoară, „peria” lui Ponta

<p><img src="documente/stories/2012/08_august/09/03-liberali--horea uioreanu marius nicoara usl _sc_07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pe cine și cum vrea Nicoară să „șteargă” din listele electorale.</p>

Stenograma unei ședințe a conducerii PNL dezvăluie „angajamentul” lui Marius Nicoară de a scoate de pe listele electorale 10-15% dintre clujenii cu drept de vot.

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară dă vina pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu pentru rezultatele slabe ale filialei.


Daniel Chiţoiu: „Colaboraţi, nu vă mai certaţi!“

Într-un dialog cu preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, Nicoară atrage atenţia asupra faptului că, la Cluj s-au primit sesizări conform cărora pe listele electorale apăreau persoane decedate. „La noi, la Cluj, cu cel puţin 10% vor fi diminuate listele“, se „angajează“ Nicoară în faţa conducerii PNL, potrivit stenogramelor şedinţei.

În aceeaşi şedinţă însă, liderului organizaţiei judeţene i se reproşează faptul că, în campania de la referendum liberalii clujeni nu au colaborat. Mai mult, din dialogul celor doi aflăm că, în campania pentru scrutinul din 29 iulie, conducerea PNL a trimis „întăriri“ la Cluj.


Întrebat de Monitorul de Cluj în ce calitate a spus că se poate ajunge la o diminuare a listelor cu 10% - nedeţinând vreo funcţie administrativă - Nicoară a precizat: „A fost o discuţie în care am fost întrebat şi am răspuns. M-am exprimat, în calitate de lider al PNL Cluj, pe baza unor sesizări primite de la oameni. În timpul referendumului m-a sunat lumea şi mi-au fost semnalate mai multe situaţii, deci au fost sesizări. Nu ştiu la ce întăriri la referendum se referă“, a explicat Nicoară. Cât priveşte colaborarea dintre el şi Horea Uioreanu, Nicoară a răspuns: „Nu este niciun conflict, noi colaborăm. În orice organizaţie, orice partid există diverse opinii, divergenţe, neînţelegeri, dar sunt fireşti. Sunt moduri de abordare diferite, pe chestiuni punctuale. Suntem colegi de 22 de ani, împreună am fondat acest partid. Am avut divergenţe cu Horea Uioreanu, dar am avut şi extraordinar de multe puncte comune. Din punctul meu de vedere am o relaţie perfectă cu Uioreanu“.

Dihonie între liberali

În ultimul timp, din interiorul organizației clujene, tot mai multe voci l-au acuzat pe Marius Nicoară că „a rupt unitatea din PNL Cluj”, că nu mai trage „la aceeași căruță“ cu Horea Uioreanu. Mai mult, problemele s-au acutizat după rezultatele slabe de la referendum. Dacă Nicoară susţinea atunci că mai întâi se va face o analiză în cadrul organizaţiei, Uioreanu susţinea, dimpotrivă, că se impun măsuri. Chiar şi vicepreşedintele PNL Cluj, Mihai Szeplekan (foto) declara, recent, pentru Monitorul de Cluj că susţine şi completează demersul lui Uioreanu.  „Nu suntem mulţumiţi. Va fi o analiză la fiecare organizaţie. 34,3% este sub scorul organizaţiilor. Vom lua măsuri împotriva celor care nu şi-au îndeplinit ţintele”, a precizat atunci, Horea Uioreanu.


Ultimele Stiri
abonare newsletter