Politică

Ponta neagă că l-a vrut pe Iohannis șef la Externe. Primarul Sibiului spune că, totuși, i-a propus.

<p><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/18/03-victor-ponta.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a infirmat miercuri că i-ar fi propus portofoliul de la Externe primarului Sibiului, Klaus Iohannis.</strong></p>

 


,,Nu i-am propus niciodată domnului Iohannis funcţia de ministru de Externe. E o minciună, nu e adevărat. Şi dacă o aflaţi de la mine, o să o aflaţi şi de la domnul Iohannis. (...) Nu am discutat niciodată cu domnul Iohannis să fie ministru de Externe. Nu şi-a dorit aşa ceva. Subiectul nu există'', a declarat, miercuri, la RTV, premierul Victor Ponta.

Presa a relatat în aceste zile că premierul Victor Ponta i-ar fi propus să preia funcţia de ministru al Afacerilor Externe primarului Sibiului, Klaus Iohannis, dar acesta ar fi refuzat.

Premierul Victor Ponta a avut, luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Potrivit Biroului de presă al Guvernului, în cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre proiectele de dezvoltare ale oraşului Sibiu, prim-ministrul Victor Ponta asigurându-l pe edil de întregul sprijin al Guvernului pe care îl conduce, pentru realizarea acestora.


Johannis spune că da

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a confirmat că, în cadrul întâlnirii cu premierul Victor Ponta, i s-a propus un post de ministru.
Potrivit realitatea.net, care citează Turnul Sfatului, lui Johannis i-a fost propus fotoliul de ministru al Externelor, ocupat până luni de Andrei Marga, un apropiat al lui Johannis.

abonare newsletter