Politică

Marga: Nu mi s-a dat nicio explicaţie pentru schimbare

<p><strong>„A fost o împărţeală înăuntrul unui grup”, spune ministrul proaspăt demis de la Externe.</strong></p>

Fostul ministru al Afacerilor Externe Andrei Marga susţine că nu a primit nicio explicaţie oficială pentru schimbarea sa din funcţie şi că o ipoteză ar fi legată de o "împărţeală într-un grup".

„Nimeni nu e căsătorit cu vreo funcţie, trebuie să fim de la început foarte clari. Doi, nu este un motiv formulat de cineva în vreun fel. Ipoteza mea e că, de fapt, a fost o împărţeală înăuntrul unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul”, a declarat, la RFI, Andrei Marga, care a precizat că nu face nominalizări şi că lasă în seama altora să facă acest lucru.

Marga a susţinut că nu i-a fost oferită nicio explicaţie oficială pentru schimbarea din funcţie. „Nu e dată nicio explicaţie, sunt date felicitări”, a spus fostul ministru de Externe, care a afirmat că a primit felicitări de la toate nivelurile.

El spune că, deşi a primit mai multe propuneri, va merge în Germania pentru cercetare ştiinţifică. „Au fost mai multe propuneri, dar rămân în mediul cercetării şi în cel universitar şi luna următoare plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică”, a afirmat Marga.

Fostul ministru de Externe a subliniat că a refuzat nu doar ofertele de a lucra în zona diplomatică, dar şi altele „mai puternice”. „Dar vreau să folosesc libertatea mea de a face cercetare. Mai multe acum pot să spună cei care le-au făcut. Erau mai multe institute puse în joc, chiar ministere, dar am spus că nu agreez şi mă retrag în sfera proprie”, a arătat el.

Andrei Marga spune că nu regretă că a acceptat postul de ministru de Externe. "Deloc, deloc, deloc, nici vorbă! Mi-am făcut datoria, plec cu conştiinţa curată!", a spus el, precizând că nu are nimic să-şi reproşeze în mandatul de la MAE.

Fostul ministru a apreciat că va dura mai mult de trei luni ca România să-şi refacă imaginea în faţa cancelariilor europene şi de peste ocean.

Andrei Marga a fost înlocuit luni la Ministerul de Externe cu Titus Corlăţean, care deţinea portofoliul Justiţiei. Corlăţean şi-a preluat, marţi, mandatul la conducerea MAE.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter