Politică

Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL

<p><img src="documente/stories/2012/07_iulie/02/06-vasile blaga_ag 18.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Democrat liberalii şi-au ales noua conducere, în cadrul Convenţiei Naţionale Extraordinare de sâmbătă. </strong></p>

Vasile Blaga a fost ales preşedinte al PDL, cu 1.197 de voturi „pentru“ şi doar 28 „împotrivă“. El a fost singurul candidat la şefia partidului.

După ce a fost ales, Blaga a declarat că prioritatea zero pentru partidul pe care îl conduce o reprezintă organizarea, disciplina şi demersurile pe care trebuie să le facă pentru realizarea unui puternic pol de dreapta care să se opună USL. Blaga a mai spus că organizaţiile care au avut rezultate proaste la alegerile locale vor fi analizate una câte una. „Vom analiza filială cu filială, aşa cum am făcut de fiecare dată după alegeri, pe baza analizelor care se impun, pentru că într-un fel trebuie tratată o filială, acea din Caraş, cu altă filială, şi ştiţi bine la ce mă refer, a rămas complet descoperită chiar în campanie. Până la urmă eu sunt convins că va trebui să luăm aceleaşi măsuri peste tot, repet, nu cu inima, ci pentru o campanie electorală responsabilă, pentru că nu putem lăsa până la urmă ţara pe această putere care, nu e un secret pentru nimeni, în fiecare zi nu face altceva decât să îşi ducă la îndeplinire planul de confiscare a statului bucată cu bucată“, a spus Blaga.

Boc: „Succesul acestei echipe este succesul PDL“

Fostul lider al PDL, Emil Boc a declarat, la rândul său că are încredere în noua echipă de conducere şi a apreciat, în legătură cu perdanţii zilei, că toţi trebuie să rămână alături de partid. „Succesul acestei echipe este succesul PDL-ului. Astfel încât îi urez din suflet succes, pentru că, aşa cum am spus, succesul lor este şi succesul meu şi succesul nostru, al tuturor. Am încredere în noua echipă a PDL“, a afirmat Boc. Întrebat dacă pe plan local se va implica, în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, în realizarea de alianţe cu alte forţe de dreapta, Boc a declarat: „În mod clar nu voi susţine USL, în rest, voi susţine PDL în tot ce va face bine pentru România şi pentru partid“.

Alin Tişe, ales vicepreşedinte al PDL

Tot sâmbătă democrat liberalii şi-au ales prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţii. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe este unul dintre cei 15 vicepreşedinţi. De asemenea, liderul PDL Cluj, Daniel Buda a fost ales presedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii cu 788 de voturi „pentru“.
Ceilalţi 14 vicepreşedinţi sunt George Scripcaru, Mircea Hava, Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Costică Canacheu, Traian Igaş, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Radu F. Alexandru, Raluca Turcan, Sever Voinescu, Florin Popescu. Cele mai multe voturi au fost obţinute de George Scripcaru - 843 voturi, care a fost urmat de Mircea Hava - 813 voturi, Gabriel Berca - 807 voturi, Anca Boagiu - 778 voturi, Constantin Ostaficiuc - 776 voturi, Raluca Turcan - 740 voturi, Andreea Paul - 707 voturi, Cristian Boureanu - 706 voturi, Sever Cotoi Voinescu - 699 voturi, Radu F. Alexandru - 656 voturi, Traian Igaş - 602 voturi, Aurelian Florin Popescu - 597 voturi, Alin Tişe - 581 voturi, Costică Canacheu - 559 voturi şi Sulfina Barbu - 433 voturi, arată Mediafax. Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi, sâmbătă, în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter