Politică

Traian Ungureanu: „Alegerile în România se hotărăsc la urna de vot”

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/23/traian-ungureanu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al campaniei PDL la alegerile locale, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că „jonglerii de sondaje” ar trebui să-şi ia „liber” şi a subliniat că alegerile se hotărăsc în ziua de vot, la urna de vot.</p>

„Ţin să avertizez într-un mod nu colegial, ci cetăţenesc pe jonglerii de sondaje să-şi ia zi liberă măcar astăzi. Alegerile în România se hotărăsc în ziua de vot, la urna de vot, nu cu trafic de sondaje care bat ba spre science-fiction, ba spre horror. Dacă vreţi sondaje, le spun celor care se ocupă cu asta, vă dăm şi noi sondaje. Aşa că astâmpăraţi-vă! Votul se decide la urna de vot şi vom avea rezultatele şi credem în rezultate bune atunci când ultimul buletin de vot va fi numărat şi atunci când ultima statistică oficială va fi încheiată. Nu în avans, pe sondaje care ştiu dinainte ce se va întâmpla acum şi la următoarele alegeri din toamnă dacă se poate”, a declarat Traian Ungureanu.

Purtătorul de cuvânt al campaniei PDL a susţinut că, din păcate, 'campania electorală continuă şi după încetarea legală a campaniei electorale, în maniera USL, care a adoptat metodele leniniste în încercarea de a obţine ilegal ceea nu poate obţine legal'.

Democrat-liberalul a dat ca exemple „comuna Barcea din judeţul Galaţi, unde candidatul USL Zamfir Constantin aduce oamenii cu maşina la vot şi îi plăteşte, comuna Aninoasa şi oraşul Moreni din judeţul Dâmboviţa, unde reprezentanţii PDL au semnalat prezenţa în secţiile de votare a unor rude de gradul I şi II ale reprezentanţilor USL”.

„La Onceşti în judeţul Dâmboviţa candidatul USL îşi petrece ziua transportând buletine de vot cu maşina. Oprit de Poliţie, prin urmare avem în faţă un fapt, candidatul fuge şi îşi abandonează maşina. Recordul însă în materie - şi acest premiu revine indiscutabil USL - s-a înregistrat la Moroieni. Un caz incredibil. (...) E vorba de soţia candidatului USL, domnul Moraru, respectiv doamna Moraru, care transportă bolnavi internaţi la sanatoriul TBC la secţiile de vot. Nu ştiu dacă această operaţiune se va solda cu un succes, dar, în orice caz, se va solda cu o molimă”, a spus Ungureanu.

El a mai dat ca exemplu de neregulă depistată de democrat-liberali o situaţie petrecută „în sectorul 2 la Secţia de votare nr. 52, unde o serie de votanţi sunt chemaţi mai întâi la magazinul de la parterul blocului, unde primesc un milion de lei şi indicaţia de a vota cu USL”.

Traian Ungureanu a reamintit şi cazul candidatului USL de la sectorul 3, Robert Negoiţă, care începând „cu data de 7 iunie a trimis la mai multe adrese, prin curierat, printr-o firmă la care este acţionar fratele său, Ionuţ Negoiţă, un pachet electoral conţinând o pereche de tenişi, un ceas şi o brăţară”. Traian Ungureanu a precizat că PDL a sesizat BEC în legătură cu toate aceste „nereguli”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter