Politică

Peste 100 de incidente electorale raportate în noaptea de sâmbătă spre duminică

<p />123 de incidente electorale s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în ţară, în urma verificării doar 37 fiind confirmate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Ioan-Nicolae Căbulea, citat de Agerpres.

„În această noapte, respectiv începând cu ora 24,00, s-au înregistrat 123 de incidente electorale, iar în urma verificării acestora s-au confirmat doar 37. Sunt fapte minore, incidente minore, care constau în ruperea de afişe electorale, distrugerea de afişe, bannere. S-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.600 lei. Sunt cercetate 17 persoane, dintre care în 19 dosare se vor face cercetări pentru a propune soluţie spre parchet. Patru sesizări sunt în prezent cu autori neidentificaţi”, a spus Căbulea, într-o declaraţie făcută la MAI.

Potrivit acestuia, a fost identificat sâmbătă seara autorul incendierii locuinţei primarului dintr-o localitate din judeţul Dâmboviţa. El a adăugat că acesta a fost prezentat instanţei de judecată, ce a dispus arestarea lui pentru 29 de zile.

abonare newsletter