Politică

Ungureanu vrea să înfiinţeze „Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta”

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/30/03-mihai-razvan-ungureanu.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.


„Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot. Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie”, a explicat Ugureanu, potrivit Mediafax.
Întrebat ce înseamnă această inţiativă, fostul premier a răspuns: „Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid". Potrivit lui Ungureanu, această asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, Totodată, el a precizat că, dacă există păreri şi idei bune, le aşteaptă pe adresa sa de email, mru.dreapta@gmail.com.

abonare newsletter