Politică

Cezar Preda: „PDL trebuie să introducă moţiune de cenzură“

<p />Deputatul PDL Cezar Preda susţine că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, moţiune de cenzură, el acuzând „intervenţia brutală în justiţie“ a Cabinetului Ponta şi prezenţa în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine şi de probitate morală, arată Mediafax.


Potrivit lui Preda, prin această moţiune, românii „trebuie să vadă“ că există un partid care nu a intervenit în justiţie şi care doreşte ca cetăţenii României să beneficieze de dreptate şi de apărarea tuturor drepturilor. Întrebat la ce se referă când acuză intervenţia brutală a guvernării în justiţie, Cezar Preda a precizat că are în vedere ce s-a întâmplat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la subiectul numirii lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, dar şi la faptul există „oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri“, el dându-l ca exemplu de Daniel Constantin.
Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii (ISC) din cauza „comportamentului“ său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunţat, joi, Guvernul. Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul „Trofeul Calităţii“ al fostului premier Adrian Năstase. Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter