Politică

Sever Voinescu: PDL va reveni la putere în 1-3 ani

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/25/04-dezbatere pdl _sc_22.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Valeriu Stoica crede că românii „îl regretă deja pe premierul Emil Boc”.</p>

 

Deputatul PDL Sever Voinescu este de părere că partidul pe care îl reprezintă va reveni la putere în minim un an şi în maxim trei. El a declarat, joi, la Cluj, că până atunci PDL trebuie să rămână în opoziţie.

„Prezenţa PDL în opoziţie este temporară. Ne uităm la ceea ce face Guvernul Ponta şi vedem, înţelegem toţii că vom reveni la putere mai repede decât ne aşteptăm. Eu cred că în minim un an, maxim trei ani, PDL va fi din nou un partid de guvernare în România. Dar asta o spun cu îngrijorare. Pentru că sper ca în timpul atât de scurt rămas până la revenirea noastră la putere să avem noi timpul să învăţăm lecţiile pe care prezenţa la guvernare şi căderea noastră electorală, în sondaje, ni le-au dat. Pentru că românii, în momentul în care au ales la un moment dat să se supere pe PDL au dat PDL o lecţie. Iar PDL este suficient de matur să înţeleagă această lecţie. Vom reveni la putere mai repede decât ne aşteptăm şi atunci vom fi mult mai buni decât am fost”, a declarat Sever Voinescu.
El a mai spus că până la revenirea la putere, PDL „trebuie să fie un partid de opoziţie, aşa cum actuala putere când a fost în opoziţie n-a fost în stare să fie: adică, un partid pentru România”.


Clului, locul celei mai importantă bătălie electorală

Preşedintele Institutului de Studii Populare, Valeriu Stoica, consideră că la Cluj se dă una dintre cele mai importante bătălii ale acestei campanii electorale.
„Aici la Cluj se dă una dintre cele mai mari bătălii politice din această campanie pentru alegerile locale. Credem că miza Clujului este uriaşă pentru întreaga bătălie electorală pentru locale. Şi aste pentru că pe de o parte Clujul este capitala Ardealului, iar pe de altă parte pentru că de 8 ani de zile PDL a demonstrat la Cluj că poate transforma radical o comunitate locală şi pentru că de aici, de la Cluj, a venit la Bucureşti, cel care era primarul Clujului şi a devenit prim-ministrul României”, a declarat, la rândul său, Valeriu Stoica.
„Deja se simte în România regretul că Emil Boc nu mai este prim-ministrul României şi nu peste mult timp acest regret se va transforma într-o evaluare corectă a ceea ce a însemnat mandatul Emil Boc pentru România într-o perioadă extrem de grea”, a menţionat Valeriu Stoica.
În opinia lui Valeriu Stoica este nevoie în România de o nouă construcţie de dreapta.
Joi s-a desfășurat la Cluj-Napoca, conferinţa cu tema „PDL, în pragul alegerilor locale”. La conferinţă au mai participat preşedintele PDL, Emil Boc, preşedintele Institutului de Studii Populare, Valeriu Stoica, directorul ISP, Cristina Trăilă, şi parlamentarii clujeni Daniel Buda, Mihail Hărdău, Petru Călian şi Adrian Gurzău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter