Politică

Eckstein vrea să cumpere Continentalul

<p />Candidatul UDMR care s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, Eckstein-Kovacs Peter, a făcut joi un anunţ neaşteptat: vrea să cumpere Hotelul Continental de pe strada Napoca din centrul oraşului.

Ideea i-a venit în momentul în care a constatat că administraţia locală nu face niciun demers să preia clădirea, care este deja într-o stare avansată de degradare, dar face eforturi să transforme Cetatea în Capitală Culturală Europeană în 2020.
„În 15 iunie vreau să cumpăr Hotelul Continental pentru Primărie. Nu se poate ca o emblemă a Clujului să fie lăsată aşa de izbelişte şi să mai avem şi pretenţii să ajungem Capitală Culturală. Nu se poate ca un monument reprezentativ să stea ca o ruină în mijlocul oraşului”, a spus Eckstein.
Clădirea a fost scoasă la vânzare în 2005 pentru că nu a reuşit să se adapteze cerinţelor unui hotel de 4 sau 5 stele. Falimentul firmei din Alba-Iulia care a achiziţionat până la urmă imobilul a determinat degradarea edificiului care nu are nici apă, gaz sau curent.
Eckstein Kovacs a mai promis că vrea să le redea clujenilor farmecul Continentalului pe deplin, de aceea îl va restaura din bani europeni. Costurile la care s-ar ridica investiţia se estimează în jurul sumei de 6 milioane de euro.
Pe lângă anunţarea intenţiilor în ceea ce priveşte achiziţionarea şi reabilitarea clădirii, candidatul UDMR a mai ţinut să îi atace pe ceilalţi contracandidaţi, acuzându-i că sunt mai interesaţi de sondaje decât de patrimoniul cultural.
Hotelul Continental este propus să devină kilometrul zero al culturii clujene.

abonare newsletter