Politică

Emil Boc: FMI confirmă succesul reformelor guvernelor PDL

<p />Declaraţiile reprezentanţilor FMI la încheierea misiunii de evaluare la Bucureşti confirmă succesul reformelor asumate de guvernele PDL, a afirmat, miercuri, preşedintele partidului, Emil Boc, care a cerut Guvernului USL „să nu sacrifice stabilitatea ţării pentru diverse interese politice pe care le-ar putea avea până la alegeri”.

„FMI confirmă succesul reformelor guvernelor PDL care a adus stabilitate ţării şi credibilitate în planul relaţiilor internaţionale. A fost spus astăzi, cu subiect şi predicat, de către reprezentanţii FMI, CE şi BM, faptul că astăzi avem o Românie echilibrată din punct de vedere economic, pe creştere economică, acest lucru este datorat modului în care guvernele PDL au gestionat ţara în ultimii ani”, a susţinut fostul premier.

Boc a reamintit că decizia privind reîntregirea salariilor bugetarilor este tot efectul guvernării PDL.

„FMI a spus foarte clar că creşterea deficitelor în perioada 2007 - 2008, majorările fără acoperire de salarii şi pensii din aceeaşi perioadă, scăderea ratingului de ţară au condus la situaţia dezastruoasă în care s-a aflat România începând cu anul 2009. Act conjugat pe fondul problemelor economice generate de guvernarea USL în perioada 2007 - 2008 şi de criza economică ce şi-a arătat colţii mai ales începând cu anul 2009”, a afirmat fostul premier.

Boc a mai spus că guvernele PDL au lăsat USL o ţară stabilă.

„Cerem Guvernului USL să nu sacrifice această stabilitate a ţării pentru diverse interese politice”, a spus liderul PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter