Politică

Andrei Marga neagă că ar fi colaborat cu Securitatea

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/09/04-andrei marga aniversare muzeu catedrala2_sc_003.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Întrebat despre posibilitatea apariţiei unui dosar de colaborator al Securităţii, Andrei Marga a declarat că nu are emoţii în legătură cu acest lucru.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea apariţiei unui dosar de colaborator al Securităţii, sugerată, potrivit presei, de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, că nu are emoţii, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

„Domnul Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată”, a spus Marga.

El a menţionat că, dacă ar apărea un astfel de dosar, îşi va prezenta, evident, demisia din funcţia de ministru de Externe, însă nu are nicio emoţie în această privinţă.

„Nu au ce să găsească. S-a căutat de multă vreme, fiţi siguri, având în vedere declaraţiile mele polemice de multe ori, nu ezit să recunosc asta. Se caută de ani de zile, dar nu am nicio emoţie în această privinţă”, a mai spus Marga.

Presa a relatat, marţi, că fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, luni seară, pe Facebook, că a auzit că Marga ar fi avut, în perioada comunistă, „un prieten imaginar (...), un alter ego, Andrei Mureşan”.

Lăzăroiu l-a criticat pe Marga şi pentru declaraţiile de la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, unde noul şef al diplomaţiei a reluat o analogie cu unele măsuri ale dictatorului Italian Mussolini şi cele susţinute de preşedintele Traian Băsescu.


Marga, „omul lui Voiculescu”

„Marga e omul lui Antonescu şi, judecând după numărul apariţiilor sale la A3, omul lui Voiculescu. Antonescu se grăbeşte foarte tare să vacanteze funcţia de la Palatul Cotroceni. Prin suspendare. Voiculescu a vorbit deja în numele lui Antonescu în acest sens. Ştiind cât de sensibil este domeniul politicii externe, Marga este trimis acolo să îl provoace pe Traian Băsescu, coordonatorul politicii externe din România”, a apreciat Lăzăroiu pe Facebook.

Sebastian Lăzăroiu a adăugat că „este greu de crezut că Traian Băsescu îi va tolera lui Marga genul de declaraţii pe care deja le-a facut la audieri”. „Pentru că, în fond, este vorba de interesul şi credibilitatea României. Marga trebuie să furnizeze PNL şi lui Voiculescu un motiv de suspendare cât mai curand. Urmăriţi-l cu atenţie pe Marga”, a încheiat Lăzăroiu.
a fost votată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi va fi transmisă Camerei Deputaţilor, forul decizional.

abonare newsletter