Politică

Boc: „PDL va reconfirma rezultatul alegerilor din 2008“

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/07/04-emil boc depunere candidatura pdl _sc_07.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />PDL şi-a lansat ieri, la Bucureşti, candidaţii la alegerile locale, în prezenţa a 7000 de participanţi.</p>

În discursul său, preşedintele PDL, şi totodată candidatul democrat liberal la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că este convins că în 10 iunie PDL va reconfirma rezultatul alegerilor din 2008, iar preşedintele României va invita în decembrie PDL să formeze Guvernul.

În opinia liderului democrat liberalilor, PDL „a scos România din vijelia crizei economice“, iar dacă astăzi ţara noastră „stă dreaptă“ în faţa „furtunii“ economice este datorită PDL. Emil Boc a arătat că partidul a mai greşit uneori şi că „au fost oameni care s-au lipit din oportunism“ de partid.

Pe de altă parte, liderul democrat liberalilor a arătat că PDL nu trebuie să regrete ceea ce a făcut deoarece acest partid şi-a sacrificat voturile şi imaginea pentru ca România să traverseze perioada de criză economică şi urmează să culeagă roadele muncii sale.

 


Tişe invită USL la tango

Alin Tişe, înscris în cursa electorală pentru un nou mandat la preşedinţia CJ Cluj, a declarat, la rândul său, că pentru USL începe „tango-ul“, un dans pe care PDL ştie să-l interpreteze foarte bine.

„România a trecut printr-o criză evidentă, în primul rând cu costuri sociale.(...) Guvernarea Boc a reuşit să asigure stabilitate României. Opoziţia, USL, care până mai ieri cerea alegeri anticipate, astăzi împarte puterea ca pe o moşie proprie. Nici nu a luat bine puterea şi anunţă primele măsuri: schimbarea oamenilor care nu au buletin în culoarea pe care ei o preferă. Asta oferă ei acum românilor. Am o veste pentru impostorii de la USL: începe dansul, începe un tango, PDL-tango. Vestea tristă pentru USL este că PDL ştie să danseze foarte bine tango“, a spus Tişe, potrivit Agerpres.

Liderul democrat-liberal clujean a concluzionat că, în asemenea condiţii, pentru PDL nu rămâne decât să câştige „alegerile locale şi parlamentare“. „Ce avem de făcut? Să câştigăm alegerile locale şi parlamentare. Suntem puternici şi putem să le arătăm acest lucru. Avem datoria să câştigăm aceste alegeri. Trebuie să ne reîntoarcem la electorat. E greu să te legitimezi la centru, dacă nu câştigi la tine acasă. Vom câştiga pentru că avem soluţii“, a mai spus Alin Tişe.

Cu câţi candidaţi merge PDL la locale?

În privinţa Consiliilor judeţene, PDL va avea 34 de candidaţi, alţi şapte fiind susţinuţi de democrat-liberali în cadrul unor alianţe locale cu UNPR şi PER. Cât priveşte cele 48 de primării reşedinţă de judeţ, PDL va avea 46 de candidaţi proprii, iar în celelalte două, Buzău şi Călăraşi, democrat-liberalii vor susţine un independent şi un candidat UNPR. Numărul candidaţilor PDL la funcţia de consilier local este 44.248, iar cel al candidaţilor la funcţia de consilier judeţean de 3.825.

abonare newsletter