Politică

Preşedintele Republicii Moldova vine la Bucureşti

<p />Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua astăzi o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român, Traian Băsescu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu prilejul vizitei preşedintelui moldovean la Bucureşti, vor avea loc convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, urmate de o declaraţie de presă comună.

„În cadrul convorbirilor cu preşedintele României vor fi abordate teme aflate pe agenda bilaterală, perspectiva europeană a Republicii Moldova, precum şi subiecte de actualitate de pe agenda internaţională”, a precizat sursa citată.


Preşedintele Republicii Moldova se va întâlni, totodată, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, precum şi cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Înaintea vizitei la Bucureşti, Timofti spunea, într-un interviu pentru Agerpres, că schimbările politice din România nu vor afecta relaţiile cu R. Moldova. „Politica externă a României nu se schimbă odată cu guvernarea, mai cu seamă faţă de Republica Moldova”, declara preşedintele moldovean.


Prezenţa lui Timofti la Bucureşti reprezintă cea de-a doua vizită externă a sa de când a fost ales preşedinte al Republicii Moldova la 16 martie, după cea efectuată la Bruxelles în perioada 26-27 aprilie.

Nicolae Timofti a declarat, la scurt timp după alegerea sa în funcţia de preşedinte, că pledează pentru relaţii strânse cu România.

abonare newsletter