Politică

Creşte încrederea românilor în premierul Ungureanu

<p />Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a câştigat trei procente în încrederea românilor, în timp ce Victor Ponta a rămas la acelaşi nivel.

Potrivit ultimului sondaj CSOP, primul-ministru l-a egalat pe Victor Ponta la capitolul încredere, amândoi beneficiind de o cotă de 23%. Românii au însă cea mai mare încredere în guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: 26%, arată evz.ro. În ceea ce îl priveşte pe liberalul Crin Antonescu, acesta a crescut la 22%.

În sondajul CSOP precedent, din luna februarie, Ponta era pe primul loc, cu 22% „multă şi foarte multă încredere", urmat, la egalitate, de Ungureanu şi de Antonescu, cu 20%.

Traian Băsescu staţionează, Tăriceanu urcă

Sondajul mai arată că preşedintele Traian Băsescu este staţionar în preferinţele românilor: 17%. Dintre liderii PDL, cel mai bine este clasat europarlamentarul Theodor Stolojan, cu 16%. Elena Udrea este la egalitate cu Emil Boc-14%, Vasile Blaga este apreciat de 13% dintre repondenţi, iar Adriean Videanu de 11%. Fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu urcă în topul preferinţelor românilor – 16%, în timp ce, de la PSD, Ion Iliescu mai inspiră încredere pentru doar 12% dintre români. 23%.

este cota la capitolul încredere a primului -ministru la egalitate cu Victor Ponta.

În ceea ce priveşte intenţia de vot la partide, USL a câştigat un procent, de la 48% în februarie, în timp ce PDL a pierdut un procent, de la 20% la 19%. Partidul Poporului Dan Diaconescu a crescut un singur procent, la 17%. Sondajul CSOP a fost realizat în perioada 23 martie- 1 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1.096 de persoane, cu vârsta de 18 ani şi peste. Marja de eroare este de +/- 3%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter