Politică

Câteva zile până la anunţarea candidaţilor PDL

<p />Au mai rămas doar câteva zile până la anunţarea candidatului PDL la Primăria Cluj-Napoca.

Lansarea candidaţilor PDL, la alegerile locale din 10 iunie va avea loc în 28 aprilie, anunţa recent purtătorul de cuvânt al democrat liberalilor, Sever Voinescu.

Una dintre cele mai importante bătălii la alegerile locale va avea loc la Primăria Cluj-Napoca, unde candidatul PDL nu este încă stabilit. Nici în ceea ce priveşte candidatul PDL la Consiliul Judeţean Cluj lucrurile nu sunt încă decise.

Suspans la Primărie şi Consiliul Judeţean

Suspansul în ce priveşte bătălia pentru Primăria Cluj-Napoca este cu atât mai mare cu cât preferatul în sondaje, Emil Boc întârzie să facă un anunţ în acest sens. Întrebarea de pe buzele tuturor este dacă Boc îşi va anunţa candidatura în cadrul lansării candidaţilor din 28 aprilie, de la Sala Palatului. Potrivit unor surse din PDL, deşi fostul premier nu şi-ar dori să mai candideze pentru funcţia de primar, este totuşi „strâns cu uşa“ de unii democrat liberali.

Mai mult, actualul primar interimar, Radu Moisin ar fi şi el „împins de la spate“ să intre în luptă. Oricare va fi candidatul PDL, acesta va trebui să se confrunte cu reprezentantul Opoziţiei de la Cluj, liberalul Marius Nicoară care a anunţat încă de anul trecute că îşi doreşte să candideze pentru funcţia de primar.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Cluj, şi aici suspansul este prelungit. Actualul preşedinte al forului judeţean, Alin Tişe, anunţa, în urmă cu două săptămâni, că va decide până la sfârşitul lunii aprilie dacă va mai candida pentru un nou mandat în funcţia pe care o deţine.


Lansarea candidaţilor la alegerile locale, amânată

Tot în urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, preciza că lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile locale din iunie a fost amânată de pe 21 pe 28 aprilie, „din motive tehnice legate de sală”.

„Lansarea candidaţilor noştri la alegerile locale va fi pe 28 aprilie, şi nu pe 21 aprilie (cum s-a anunţat iniţial - n.r.), din motive tehnice legate de sală”, a spus Voinescu. El a mai anunţat atunci că vor fi lansaţi cei mai importanţi candidaţi în alegerile locale.

Încă puţin până la campanie

Campania electorală va începe pe 11 mai şi va dura 30 de zile.
Tipărirea buletinelor de vot se va face până cel târziu la data de 31 mai, ele fiind apoi preluate de prefecturi. Pe 9 iunie, la ora 7,00, se va încheia campania electorală pentru alegerile locale, scrutinul urmând să se desfăşoare pe 10 iunie, de la ora 7,00 până la ora 21,00.

abonare newsletter