Politică

Petru Călian (PDL) propune tichete de masă electronice

<p />Deputatul democrat-liberal Petru Călian a prezentat, duminică, o propunere legislativă potrivit căreia tichetele de masă să poată fi emise şi în format electronic.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că prin propunerea sa urmează să fie modificată Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

„Conform actualului cadru legislativ, emiterea tichetelor de masă este permisă numai pe suport de hârtie. În condiţiile economice actuale, considerăm că este importantă înlăturarea obstacolelor birocratice existente cu privire la modul de repartizare şi de decontare a tichetelor de masă prin introducerea unui instrument nou, modern, şi anume emiterea de tichete de masă sub formă electronică”, a precizat Petru Călian.

El a adăugat că prin proiectul său legislativ, băncile ar putea să emită tichete de masă sub formă electronică, direct pe carduri bancare concepute special pentru acest obiectiv.

Petru Călian a subliniat faptul că iniţiativa sa nu are ca scop eliminarea tichetelor de masă pe suport de hârtie, ci introducerea, alternativă, a posibilităţii de plată pe card bancar a beneficiilor sociale oferite angajaţilor pentru acoperirea costurilor zilnice de masă.

„Posesorul acestui instrument va putea primi lunar de la angajator echivalentul în bani al tichetelor de masă cuvenite pentru perioada respectivă. O astfel de decizie ar avea un efect benefic în lupta împotriva economiei subterane. În România, introducerea cardului în acest domeniu ar împiedica fenomenul de revânzare a tichetelor de masă, între comercianţi. În acest context introducerea cardului bancar va fi un instrument eficient de luptă împotriva evaziunii fiscale”, a menţionat deputatul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter