Politică

30 aprilie ar putea să fie declarată nelucrătoare

<p />Guvernul ar putea decide ca ziua de 30 aprilie să fie declarată nelucrătoare, potrivit ultimelor declaraţii ale premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

„Intenţia noastră este aceasta, am discutat-o în şedinţa de guvern de la începutul acestei săptămânii care se închide astăzi”, a spus Ungureanu, care a efectuat o vizită pe şantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Premierul a precizat că, „cel mai probabil marţi”, Executivul va „face demersul legal pentru ca acest lucru să se întâmple, ziua de luni, care este lucrătoare, să fie declarată nelucrătoare şi să fie recuperată pe seama unei zile de sâmbătă luna care urmează”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta, probabil, săptămâna viitoare, o hotărâre pentru declararea zilei de 30 aprilie ca fiind liberă.

El a arătat că, dacă această propunere va fi adoptată de Guvern, ar fi o oportunitate pentru susţinerea turismului românesc, în condiţiile în care se vor lega zilele de sâmbătă şi duminică şi ziua de 1 Mai, în care nu se munceşte.

„E o propunere asumată de Guvern, probabil va fi asumată de Guvern, îmbrăţişată de Ministerul Turismului, care evident ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru susţinerea turismului local şi evident că Guvernul ia în calcul şi această chestiune. Dar e o hotărâre care se va lua săptămâna viitoare, probabil”, a spus Suciu.

abonare newsletter