Politică

Clasa politică, poftită la serviciu

<p />Preşedintele Comisiei Juridice de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, precizează faptul că în urma dezbaterilor din comisie de marţi, 17 aprilie, s-a întocmit raportul pe proiectul de revizuire a legii fundamentale ce urmează a fi supus dezbaterii şi adoptării în plenul Camerei Deputaţilor.

Totodată, liderul PDL Cluj face un apel public către toţi parlamentarii din toate partidele politice să  participe la vot, şi „să dovedească faptul că sunt într-adevăr în slujba cetăţenilor“.

„PDL a demonstrat că ţine cont de voinţa exprimată de români la referendumul din 2009, când 77,78% dintre cei prezenţi la vot s-au pronunţat pentru Parlament unicameral şi 88,84% pentru reducerea numărului de parlamentari. Pe de altă parte, proiectul de revizuire a Legii fundamentale reprezintă una dintre priorităţile stringente ale PDL, fiind parte integrantă a procesului amplu de modernizare a statului, la care ne-am angajat, ca principal partid de guvernământ. Nu pot să nu subliniez faptul că la nivel declarativ de-a lungul anilor, întreaga clasă politică in corpore şi cu o voce comună a recunoscut şi conştientizat faptul că legea fundamentală are nevoie de modificări în concordanţă cu evoluţia politică, administrativă şi economică şi evident în deplin acord cu statutul de ţară membră cu drepturi depline în Comunitatea Europeană“, precizează Daniel Buda, într-un comunicat de presă.

Liderul PDL Cluj mai subliniază faptul că, în faţa unui asemenea proiect legislativ, clasa politică trebuie să lase deoparte orgoliile şi să facă un efort comun, „astfel încât România să beneficieze de o lege fundamentală care să dea şansa ţării noastre să fie în mod deplin un stat de drept european, modern şi eficient“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter