Politică

USL a depus moţiunea împotriva Guvernului Ungureanu

<p />USL a depus ieri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Documentul a fost depus la Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers.

Documentul se referă la trei teme şi are 15 pagini. Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Liderul PSD, Victor Ponta a precizat ieri, că în momentul actual USL se bazează pe 217 parlamentari care să voteze moţiunea, având nevoie pentru ca aceasta să treacă de încă 14 voturi.

„Tonul meu este unul precaut pentru că noi nu numărăm ca Anastase, numărăm corect şi în acest moment după ce s-au anunţat noi treceri la colegii de la PNL avem 217 colegi care toţi vor fi prezenţi la vot. Încă 14 în săptămâna care urmează o să vedem dacă există încă 14 oameni care nu de dragul nostru sau pentru că le propunem ceva ci din respect pentru alegătorii lor se vor ridica din bănci şi vor merge să voteze“, a spus liderul social-democrat, citat de Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter